Szerelmi ködben úszva...

A köd borításában minden más. Mindnyájan erre vágyunk, mert akkor szabadnak, gyereknek érezzük magunkat. Akkor mindent szabad, minden megengedett, mert a szerelem egyfajta függőség! Függünk a másik érintésétől, szavaitól, pillantásától... "Akkor minden szép, akkor minden más". Ne akard annyira azt a köd okozta mámort, mert amilyen hirtelen jön, olyan hirtelen fel is száll. Ne a rózsaszín ködre várj, hanem a köd nélküli valóságra.


Mikor még olyan csodás minden, mintha egy tündérmesében élnénk. Nincs helye bántó szavaknak, nincsenek hibák, a harag elszáll, csak az itt és csak a most létezik. Óh, az a rózsaszínű köd, bár mindig meglenne. Ezt az állapotot a SORS kegyelméből kapjuk. Azért, hogy összeszokjunk. Ha nem így lenne akkor nem köttetnének házasságok, nem születnének gyerekek. Gondold végig, együtt maradnál valakivel, akit olyannak látsz, amilyen valójában? Nem hinném! Tényleg olyan jó, ha ködfátyol borít mindent? Tényleg ez a valóság? Vajon ugyanez marad akkor is, ha kezdeti köd szertefoszlik? Amikor mindenkinek látjuk már a valódi arcát, a jó tulajdonságok mellett megjelenik valami más is, adódnak problémák, megoldásra váró feladatok, őszinte lélekhangok. Mikor a köd felszáll, akkor kezdődik az igazi kapcsolat. Ezért mondom: várj, szeress és figyelj. Ha kilenc hónap múltán is így érzel, akkor együtt tudsz élni az illetővel. Mindennek idő kell! Nem a jó pillanatoktól lesz egy kapcsolat kapcsolat, hanem az összes megélt másodperc teszi teljessé. Az idő az igazi szobrász, nem a tökéletesség. Ha a köd nélkül nem megy, akkor az már nem is fog menni. Akkor az nem az, csak egy múló fellángolás.

Léteznek olyan kapcsolatok, amelyek csak azért jönnek létre, hogy kirángassanak egy posványból.

Mert magadtól nem tennéd meg! Az illetőnek ez volt a dolga, segített neked kijönni egy helyzetből, amire magadtól nem voltál képes.

Van úgy, hogy megjelenik egy harmadik személy. Miért is? Mert valamelyik fél nincs jelen a kapcsolatban, csak "robotpilóta"-effektusban van jelen. Mit jelent? Együtt élnek, de nem tud a párjára figyelni, mert éppen apánál/anyánál, halott testvérnél, előző partnernél, halott partner mellett, erőszak áldozata volt és ott van lefagyva. Nem jöhet létre a MI. Ezért az éppen aktuális partner ezt érzi és elmegy keresgélni, ahol pótolhatja a hiányt, azt az odafigyelést, szeretetet amit otthon nem kap meg.

Mondhatod, hogy az a másik elcsábította, elvette stb. Nem igaz. Te nem voltál jelen!

Saját magadnak tedd fel a kérdést :Ki mellett vagyok, miért nem tudok a mostani kapcsolatomban jelen lenni?

Felismerve ki tudsz jönni ebből a helyzetből. Hogyan? Mindenkit az Őt megillető helyre teszed a lelkedben Ekkor lehetsz szabad!

Köd nélküli, jó szabadulást kívánok.
Köszönöm, hogy velem utazol és gondolkodsz. :)

Nincsenek megjegyzések: