Kötődés kialakulása szexuális kapcsolat révén

Amikor két ember szerelembe esik, vagy egyszerűen csak szexuális kapcsolatot létesítenek, kötődés alakul ki köztük. Hiába válnak el, vagy nem találkoznak többé, ez a kapocs még évtizedek múltán is megvan közöttük a mélyben. Lehet, hogy már rég elfelejtetted az illetőt, de Ő nem mert átverted vagy megbántottad. Minden olyan embernek, akivel szexuális kapcsolatunk volt, helyet kell biztosítanunk a lelkünkben, az emlékeinkben, a szívünkben. A szexualitás életet adó erő, mely intenzitásával és hatalmasságával irányítja az életet.


A nő és a férfi szexuális kapcsolatának gyümölcse a gyermek, benne léteznek tovább a szülei. A szülein keresztül kapja meg a gyermek az élet áramlását, amit ő tovább tud adni! Ha nem fogadod el valamely szülődet, akkor nem fogadod el a saját életedet, mivel tőlük kaptad! (Tudod mikor azt mondod: anya ilyen meg olyan, apa pedig nem volt ott, nem adott stb.) A szülők gyermekükön keresztül elválaszthatatlanul kötődnek egymáshoz, hiszen fele-fele arányban belőlük származik. Férfi-nő közötti kapcsolati kötődés legerősebb formája, a gyerek.

Ha a szülők kapcsolata megszakad, gyermekükön keresztül, mint szülők örökké kötődésben maradnak. Ezért nem igazán jó ötlet, ha fújsz az exedre, vagy elveszed tőle a lehetőséget hogy láthassa gyereketeket, mert ezzel még inkább magadhoz láncolod Őt. Álmodozhatsz egy másik boldogabb kapcsolatról, meg ámulhatsz, ha pár év múltán a másik is elhagy. Kénytelen, mert lelkileg érzi, hogy nem közelíthet hozzád, mivel Te még ott vagy az előző kapcsolatban!

Ami igazán összeköt két embert, az a szexualitás. Kötődés azokból a futó kalandokból is kialakul, melyből gyermek születik, vagy fogan. Amikor a gyermeket elvetetik, a nő és férfi között még erősebb kötődés jön létre, mintha megszületett volna a gyerek, hiszen az abortusz beleavatkozás az élet természetes folyásába. Ezért akinek az életében abortuszra kerül sor egy olyan személytől, akit utána látni sem kíván, tudatosítania kell, hogy a lelke mélyén erős kötődés él benne a másik felé, a kettőjükből származó élet elvétele miatt. Akkor szűnnek meg a negatív hatások, ha nem tagadja, szembenéz ezzel, és eltudja fogadni ezt a kötést.

Ha nem teszi, akkor az életben maradt gyermeke, később alkoholizálni, vagy drogozni fog! Mert tudattalanul keresi az elhallgatott testvért, és megéli az anya narkotikus állapotát, amit akkor élt át, mikor elvetette a magzatot. Tudattalanul így akarja hazahozni a hiányzó testvért, vagy segíteni anyának.

Ha szexuálisan átadjuk magunkat valakinek, tudnunk kell hogy ahhoz kötődni fogunk, még akkor is ha csak egy alkalmas szex volt.

Miért? Mert Nőként befogadtad, és helyet adtál a másik embernek a lelkedben. Férfiként meg adtál, amit befogadtak. A családállítás módszerével képet kaphatunk arról, hogy kivel vagyunk még lelkünk mélyén kötődésben, és ezért nem működik az aktuális párkapcsolatunk, vagy menekülnénk a meglévőből, nem vagyunk boldogok, valami másra vágyunk. Netán nem jön össze a várva várt gyermek. Mert Te már annyira szeretnéd!

Csoportos, vagy egyéni foglalkozáson helyre tudod tenni a hátráltató, nehéz kötődéseket. Vásárold vissza a kiadott "párkapcsolati részvényeidet" azért, hogy újra tudjál adni és kapni!

Köszönöm, hogy velem gondolkozol és utazol!

Nincsenek megjegyzések: