Úton önmagad felé

"Miért ver a sors? Szemét a párom! Szemét a főnököm! Senki nem segít. Lenéznek..."

Biztosan kezd derengeni valami, akár Te is folytathatnád a felsorolást. Segíts azzal, hogy folytatod, kíváncsi vagyok kinek mi jut eszébe, gyere játszunk!

Ezáltal segítünk a másik embernek abban, hogy felébredjen, magára ismerjen és felismerje hol is toporog. Mondjam azt egy embernek, fogadd el a szüleidet? Nem lehet, mert ő éppen utálja, vagy legalább is azt gondolja, hogy utálja. Az apa aki elment, mivel vívta ki ezt a pozíciót? Azzal, hogy vette a bátorságot és lelépett, mert átverték, megalázták, vagy tényleg olyan mentalitású volt, aki nem mert, vagy nem tudott megállni egy helyben. Ilyenkor csak azt nem veszi észre az ember, hogy egy másik személy szűrőjén keresztül látja mindezt. Ez a személy nem más mint az édesanya. Mivel neki fáj az, hogy átverték, ott hagyták, megalázták. Ezért egy görbe tükröt mutat a gyerekének az apjáról. Ha tudná hogy mennyit árt ezzel a gyereknek, nem tenné. Akkor elmesélné azokat a szép időket, mikor még szerelmes volt a párjába. Meghagyná a gyereknek azt a lehetőséget, hogy nyíltan szerethesse az édesapját. Mivel szüksége van mind a két szülő szeretetére és elfogadására. Azért, hogy kiegyensúlyozott felnőtt lehessen.

Mágikus hipnózisban élünk gyerekként, mivel a szülők a nagyok, ők az "Istenek", akkor el kell hinni mindazt, amit mondanak és tesznek. Pedig ők is csak ismételtek valamit, amit megtanultak az elődeiktől.

Például ha anya utálja apát, akkor mindent rá fog kiabálni, hogy ilyen meg olyan ember volt. Te mindent elhiszel. főleg ha anyukáddal maradtál a válás után. Lehet, hogy tovább viszed a család sorskönyvét és már rég felnőttél, saját családod van, téged is elhagytak, gyerekeidet ellened nevelik, nem láthatod őket. Vedd észre, hogy egy helyben toporogsz, ugyanazokat a köröket futod mint őseid. Eljutsz oda, hogy felteszed a kérdést: Miért nem lát senki? Miért nem szeretett a volt feleségem? Miért kellett ezt megélnem? Miért nem becsül a főnök, pedig sokkal többet dolgozom mint mások?

Ha jól figyelsz, a sok-sok miért végén ott van a válasz! Azért, mert nem tudod elfogadni édesapádat, szolidáris vagy anyád dühével, ezáltal a senki földjén téblábolsz anyádat szolgálva, ahelyett, hogy a saját életedet élnéd! Kérdezem, ha azt választottad, hogy édesanyádat szolgálod, hogy tudsz jelen lenni egy kapcsolatban? Hogy tudsz egész emberként létezni? Sehogy, mert mindig szaladni fogsz vissza ahhoz, akit szolgálsz.

Mondok egy durvább történést: apádat helyettesíted, és mind azt a dühöt, utálatot, amit érez anya, apa iránt, azt mind rád vetíti ki, mivel te vagy a legközelebb hozzá. Természetesen mindezt tudattalanul teszi. Megkockáztatom, hogy ott a lelke mélyén nem is az édesapádra, hanem a saját apjára haragszik, aki akkor, mikor ő gyerek volt, nem figyelt rá, nem volt jelen, elhagyta és szépen minden ismétlődik a végtelenségig. generációról-generációra. Mígnem jön valaki a későbbi generációkból és megelégeli ezt az életformát. Veszi a bátorságot, szembenéz a fájdalmakkal és véget vet ennek a folyamatnak. Végre felfogja, hogy gyökerek nélkül élni nem lehet, mert elfúj a szél.

Remélem sikerült gondolkodóba esned és elindulsz megkeresni gyökereidet, még akkor is ha néha azt gondolod, hogy neked más a problémád. Téged éppen a sors ver, éppen a férjed/feleséged vert át, mert az a disznó, az a szemét, vagy éppen a munkahelyeden mondtak fel, vagy nincs pénzed.

Tudom nagyon fáj és még fájni is fog mindaddig, amíg térdre nem kényszerít - ha nem a fentiekben felsoroltak szerint - akkor lehet lebetegedik a szervezeted. Ekkor lesz időd gondolkodni, elmélkedni, saját mozidat nézni, kicsit befelé fordulni. Vagy belesüppedhetsz az önsajnálatba és akkor nyugodtan kieszközölheted azt, hogy belehalj. Ha nem sikerülne elsőre, akkor mehetsz tovább - eléggé színes a betegségek listája, egyik csak elvisz. Közben meg játszhatod a szegény Ént.

Ha ezeket a sorokat olvasod akkor már van remény, mert eljutott valami a lelkedig és keresed a kiutat. Javaslatom, találj egy jó terapeutát, tanácsadót, családállítót, aki képes tartani a lelkedet és elvezet lelked birodalmába, útvesztőkön keresztül. Felismerések által megérkezel végre önmagadhoz és ezáltal felhozod magad a pokolból az életbe. Ha mindezt képes vagy végig csinálni, megérdemled a boldog életet!

Ott állhatsz, jöhet vihar, zivatar, mert téged már nem ingat meg, megtapasztaltad a fájdalmat, kicsit meghaltál azért, hogy egy másik én születhessen. Egy erősebb, szilárdabb, saját életében álló Én.
IGEN ENNEK AZ EMBERNEK JÁR A BOLDOGSÁG MERT MEGTANULT KÜZDENI MAGÁÉRT EZT MÁR SENKI NEM VEHETI EL TŐLE!

Megtanult nemet mondani azért, hogy végre önmaga lehessen. Mélyre ágazó gyökerekkel - amiket táplál az ősök ereje - könnyű élni és boldognak lenni.

Kívánom, hogy magadra ismerj és tedd meg a kellő lépéseket, még akkor is ha félsz az ismeretlentől. Hidd el mindig kapsz segítőket, akik fogják a kezedet - nem vagy egyedül. Egy dolgod van: merj elindulni! A többi jön magától.

Köszönöm hogy velem gondolkozol és velem utazol.

Kérlek írd le, te hol találtál magadra ebben a történetben, hogy folytattad a felsorolást. Köszönöm.

Köszönöm, hogy velem gondolkodtál.

Kérlek ha van észrevételed oszd meg velem - velünk a blogon vagy a facebook-on.

Illetve, ha privát kérdésed van a témával kapcsolatban itt tudsz nekem írni: info@ezust-hid.hu 

Nagy Ilona Babi



Ezüst-Híd Tanoda Kft.
www.ezüst-híd.hu
Jászai Mari tér 4/B 21 kapucsengő

Családállítás 
Belső gyermek 


Érdekesnek találtad a bejegyzést? Esetleg van olyan barátod, rokonod,ismerősöd, akiről szólt, vagy hasznos lehet neki? Küld át, hogy ő is ennyivel több lehessen.

Nincsenek megjegyzések: