Könyvrészlet: Kapcsolat a lelki fejlettség és a párkapcsolat minősége között

„Lesznek emberek, akik soha nem hagynak el, még akkor sem, ha nem ígértek semmit. És vannak olyan emberek, akik egy perc alatt lelépnek, még akkor is ha holtig tartó szerelmet ígértek.”

Miért mesélem el? Azért, hogy tanulj belőle, mert van úgy, hogy más emberek tapasztalataiból tanulunk, de van úgy, hogy sajátunkból sem vagyunk hajlandóak, csak sok-sok ismétlődő kör után kapunk a fejünkhöz.

Szerintem, háromféle kapcsolatforma létezik. Attól függően, fejlettséged mely stációjában vagy épp, azt fogod választani. Majd önismereti munka által, mindketten a másik formába léptek.

Első megálló, ahol a szavak dominálnak. Ezt nevezem Kirakatkapcsolatoknak. Szavak nem érnek többet mint valami kellemes fűszerek, csak ízeket meg színeket adnak, de soha nem érzelmeket! A szavak felérnek egy varázslattal. Ha nincs önbizalmad, akkor olyan társat képzelsz el magad mellé aki szavakkal varázsol és ígér. Vagy olyan Nőt akinek a megjelenése színes és vonzó a tekintetnek.

Egyik sem tartja be a szavát, elárulnak. Miért? Mert egyszer a szavak elfogynak, és akkor már nem lesz mit felajánlaniuk. Üresek lesznek belül. Akkor meg megégnek, mert hittek a szerelmes szavak mézédes mámorában. Az elején ezeket a szavakat kanállal habzsolod, de egy idő után már nem tudod lenyelni, mert érzed, hogy üresek. Ekkor megakadnak a torkodon és megérkezik a felébredés.

Vagy lehetnek keserűek azok a szavak, akkor is maradsz, mert az a lényeg, hogy az a kapcsolat szolgálja az elképzelt álomvilágodat, amit valakikor megépítettél a rózsaszín hercegnős, illúzió szobádban. Az ilyen emberek hamisak akár csak a szavaik. Benne maradsz a kapcsolatban, mert hamis énképed van és azt hiszed, hogy az illető által vagy valaki. Vannak akik csak a szex miatt teszik, vannak akik hűséget esküsznek a pénz miatt. Vannak, akik egy elképzelt státusz miatt teszik. Vannak akik, csak árucikkek, ezek az izmok megtestesítői, meg a szilikonhegyek, rongyrázók. Ők érdekhajhászok, de nem nyújtanak lelki izgalmat. Üresek.

Azt ajánlom, vizsgáld meg saját kapcsolatodat, vagy volt kapcsolataidat. Ha azt tapasztalod, hogy a fent említett dolgok nagy szerepet játszanak az életedben, akkor kezdj el dolgozni önmagadon. Az Önismeret csodára képes! Talán megszabadulsz attól, hogy a szavak bűvöletében elégj, keresve a boldogságot.

Más emberek őszinték, csöndesek, nem ígérnek túl sokat, nem simogatnak szavakkal, hanem melletted vannak. Jelenlétük érződik a tettekben, viselkedésben, izgalomban. Mikor megölel melegség önti el a lelkedet. Nem tévesztendő össze a testi vággyal. Ezek az emberek állnak a kapcsolatrendszer harmadik helyén. Ezt nevezem Biztonságkapcsolatnak. Ők már eljutottak az önismeret bizonyos fokára, már tudják azt hogy mit is akarnak, mi fontos számukra, és magukért élnek nem a külvilágnak akarnak megfelelni. Nem fontos számukra, hogy megmutassák, túlharsogják a másikat, vagy hivalkodjanak azzal, hogy neki több, nagyobb, szebb dolgai vannak, mint a környezetének. Ezek az emberek már lenyugodtak, csendben, tettekkel bizonyítanak. Ők szeretnek, szavak nélkül, szívből, de az őszinteségük megrémíti azokat, akik még az előző csoporthoz tartoznak, vagy éppen eljutottak oda, hogy átlépjenek ebbe a csoportba. Ilyenkor menekülőre fognák, mert számukra hihetetlen az, hogy vannak ilyen emberek. Most jönnek a magyarázatok a félelmek miatt, „azért nem jó mert”... és mindent felvezetnek. Nem tudnak mit kezdeni ebben a helyzetben, mivel szerszámok csak az előző lépcsőhöz van. Ott megtanulta, hogy ő az, aki körülugrál, kiszolgál, megold, elbűvölten néz, megalkuszik. Mindezt itt nem erőből kell tennie azért, hogy megtartsa a másikat. Itt csak léteznie kell és élvezni a létet. Hamar felismeri, mit is szeretne elkövetni és előszedi az összes tudását, tudatossággal, új szerszámokkal, majd megpróbálja felötleni a hiányzó készletet. Ezekkel az emberekkel, már lehet élni! Azt érzed, hogy elindulhatsz megkeresni a boldogságot. Arra is rájössz, hogy nem kell menned sehova és nem kell semmit tenned. Egyszerűen, csak hagynod kell, hogy felszínre törjön mindaz, ami eddig jól el volt ásva. Szépen megengeded, hogy előjöjjön rejtekhelyéről és talán még élvezni is fogod.

Tudod mi segít? Nem könyvek, nem a másik ember, nem a mester. Hanem Te magad! Ott van a szívedben, és úgy hívják Szeretet!

Végül a harmadik kapcsolati forma, ami a kirakatkapcsolat és biztonságkapcsolat egyvelege. Akik eljutnak eddig, azok is boldogságban együtt tudnak élni. Itt a biztonságos kapcsolatot hozó félnek kell figyelni, hogy ne essen be tanár szerepébe, hanem cselekedeteivel, szavaival rávezeti a másikat a szeretet áramoltatására.

Vannak emberek, akiknek a szerelmét az idő múlásával érzed meg. Még mindig jobb egy ilyen, mint a szavak bűvöletében megélt szerelem. Inkább keress, vagy tudd, hogy mit szeretnél de ne alkudj meg egy szószátyár férfinál, aki az élet mezején impotens, vagy olyan nőnél, aki csak a dekorációban és szavakban jó de hideg a megélésben.

Lépj arra a lépcsőfokra, ami neked megfelel!

/részlet a hamarosan megjelenő könyvemből/


Köszönöm, hogy velem gondolkodtál.

Kérlek ha van észrevételed oszd meg velem - velünk a blogon vagy a facebook-on.

Illetve, ha privát kérdésed van a témával kapcsolatban itt tudsz nekem írni: info@ezust-hid.hu 

Nagy Ilona Babi



Ezüst-Híd Tanoda Kft.
www.ezüst-híd.hu
Jászai Mari tér 4/B 21 kapucsengő

Családállítás 
Belső gyermek 


Érdekesnek találtad a bejegyzést? Esetleg van olyan barátod, rokonod,ismerősöd, akiről szólt, vagy hasznos lehet neki? Küld át, hogy ő is ennyivel több lehessen.

Nincsenek megjegyzések: