Nem sikerül, nem megy, nem vagyok képes...

Helybennjárás az életed?

Nézz magadba és térj vissza az időbe. Mikor elindultál otthonról, öt, tíz, harminc vagy több évvel ezelőtt, hogy jöttél el? Menekültél mert eleged volt a szülői szerepből, amit rád hárítottak? Vagy megharagudtál a szüleidre, mert nem pénzeltek eléggé, hogy elérd a dédelgetett álmaidat? Szégyellted őket, mert műveletlenek, és szegények voltak?

Itt az ideje, hogy vissza térj oda! Amíg hátat fordítasz a szüleidnek, főleg édesanyádnak, addig nem tudsz érvényesülni, nem állod meg a helyed.

Tegyünk egy próbát: ellenőrizd magad, mikor anyukádra gondolsz milyen gondolataid támadnak? Dühös vagy, vádolod, utálod, haragszol, látni sem akarod? Akkor munkára fel!

Teljesen mindegy, hogy Te, vagy a szüleid fordultak el tőled, amíg vissza nem térsz és nem rendezed a helyedet, addig egy helyben járás lesz az életed.

Akkor élheted a saját életedet - párkapcsolatodat, hivatásodat - békében és kiegyensúlyozottan, ha ismét gyermekükké válsz, és magad mögött tudhatod erejüket segítő szándékukat. Mert erőt csak a szüleidtől kaphatsz, ha ők a feletted vannak, mint valami "tankerek", és te alattuk haladsz rájuk csatlakozva. Így tudsz töltekezni és előrehaladni. (Nem fölöttük, osztva az észt, mert te okosabb vagy, vagy netalán képzettebb.)

Lehet, hogy most mondod a magadét!

"Igen, de önálló lettem, ők mindig kritizáltak, mindent jobban tudtak, okoskodtak és beleavatkoztak az életembe." Sok volt a hatalmi harc, veszekedés, verekedés, békétlenség az életedbe. Meguntad és leléptél

Most önként térj vissza, mert neked kell önként visszatérni.

Ha megveted a szüleidet akkor nem nőhetsz fel! Akár hány éves vagy, mindig gyerek maradsz. Miért? Mert nem adták áldásukat az utadhoz, megszöktél, menekültél.

Sok emberben egy elképzelt kép él arról, hogy milyennek kell lenni a párkapcsolatának, párjának, hivatásának. Van egy rossz hírem: ebben az elképzelésben benne van az egész gyermekkorod, az összes gyermekkori elképzelésed, az hogy anyának és apának hogyan kellett volna viselkednie, hogy Te boldog emberré válhass!

Figyelsz? Párkapcsolatodon belül szoktad mondani a társadnak: "Nehezedre esett volna úgy válaszolni, hogy...? Mi lett volna ha...? Erre nem tudtad volna azt mondani...?". Ilyen kezdetű mondatokkal magadat keresed. Vagy mindig csak azt látod, mennyire nem szeret mert... Hogyan csinálhatná jobban, milyen hiányosságai vannak...

Olyan társ mellett, aki csak a hiányosságokat veszi észre, nehéz élni. Ráadásul vissza tükrözi a szüleidet. Nem azt látod amit kaptál, hanem amit szerettél volna. Nem kaptál meg mindent, amit akartál, de megkaptál mindent amit adhattak, mindent, amit lelkileg adni tudtak. "Hát ez nem valami sok..." mondod most. Pedig sokat adtak és eleget adtak, és ez nem kevesebb mit az életed.

Ahhoz, hogy felnőtté válhass és felelősséget vállalj magadért, le kell zárnod a gyermekkorodat és az ifjúkorodat.

Hogyan? Még egyszer vissza kell térni lelkedben a szüleidhez, hogy észrevedd, az ő helyzetük sem volt felhőtlen, ők is csak a saját szüleik áldozatai. Ennyijük volt, nem volt több, mert nem volt honnan megtanulni. Hogyan adhatták volna tovább neked?

Ideje, hogy rajtuk keresztül meglásd a lehetőségeket. Mert rajtuk keresztül felismered saját határaidat és saját démonjaidat. Csak így válhatnak a korlátok lehetőségekké és ezáltal képessé válsz kompromisszumot kötni.

Kapcsolatodban pillanatnyilag csak azt tudod adni, amit kaptál a szüleidtől. Ám, amíg magadban őket vádolod, ugyanúgy vádolod a társadat is: semmi nem jó, minden túl kevés.

Tudnod kell, hogy a lelke mélyén minden szülő vissza várja a gyermekét, és ezt a lépést lélekben kell megtenned. Lélekben bármikor vissza térhetsz, még akkor is ha már nem élnek.

Hogy tedd fel a kérdést ,ha elhatároztad magad, hogy segítséget kérsz?
Egyszerűen: Szeretnék hazatérni, vissza találni a szüleimhez, áldást kérni az életemre!

Erre a visszatérésre van szükséged, hogy végre elindulhass!

Köszönöm, hogy velem gondolkodtál.

Kérlek ha van észrevételed oszd meg velem - velünk a blogon vagy a facebook-on.

Illetve, ha privát kérdésed van a témával kapcsolatban itt tudsz nekem írni: info@ezust-hid.hu 

Nagy Ilona Babi



Ezüst-Híd Tanoda Kft.
www.ezüst-híd.hu
Jászai Mari tér 4/B 21 kapucsengő

Családállítás 
Belső gyermek 


Érdekesnek találtad a bejegyzést? Esetleg van olyan barátod, rokonod,ismerősöd, akiről szólt, vagy hasznos lehet neki? Küld át, hogy ő is ennyivel több lehessen.

Nincsenek megjegyzések: