Hogyan teremtsd meg az egyensúlyt kapcsolataidban


Utazásra hívlak!
Gondolatban üljünk fel varázsszőnyegünkre és induljunk.

Valahol a világon van egy hely, rád bízom ennek a helynek a megtalálását. Ezt a helyet nevezik Tündér országnak, boszorkányok földjének, mondák és népmesék bölcsőjének. Mindenki a saját szemén és érzelemvilágán keresztül érinti meg ezt a helyet. Ha a népmeséken keresztül közelíted meg, akkor egy varázslatos világ részesévé válsz, ahol még élnek a valódi érzelmek. Ezt csak leereszkedve az egyszerű emberek közé és nem a szürke nagyvárosok lelketlen forgatagában találod.
Tündér ország legelőin, vagy netán az erdők nyugalmat és biztonságot adó ölén sétálva, megtapasztalhatsz egy nagyon egyszerű dolgot. Foglalkozz a saját dolgoddal és éld meg annak minden pillanatát, élvezettel. Mert azért vagy felelős, ami a Te dolgod! Más dolgát hagyd meg neki, mert azért Ő a felelős.

Isten dolga, hogy felkel a nap vagy lenyugszik, épp fúj a szél vagy nem, vagy esik-e az eső. Ezt Te ne próbáld megváltoztatni. Mert akkor felbontod a létezés varázsát.

Mindent a maga idejében tegyél. Ha süt a nap öleld magadhoz, ha esik az eső, akkor táncolj az esőben és éld át ezt az érzést. Természetben sétálva használd érzékszerveidet, láss annyiféle színt amennyit csak szemed észrevesz, halld meg a hangokat, ami által a természet egy teljes szimfóniát küld számodra. Merülj el ebben a varázslatban, engedd lelked szárnyalni, Élni. Ez maga az élet. Ez a varázslat!

Tovább haladva, megtanulsz egy egyszerű dolgot. Adok/kapok törvényét.

Ha én adok valamit, akkor engedem, hogy legközelebb a másik ember adjon egy picivel többet, hogy ezután újból én adhassak. Igaz mennyire egyszerű, kettős könyvelés, adok/kapok egyenleg? Míg tudod követni ezt az egyszerű körforgást, addig nincs felfordulás háború, bosszúság körülötted. Még egy egyszerűbb dologra tanít: ne kényszerítsd rá környezeted, hogy elmeneküljön mellőled. A másik ember lelke menekülőre fogja és lelép, otthagy, mert felborult az adok/kapok egyensúlya. Szégyenében teszi, mert lelke nem tudja elfogadni, hogy csak kap és nem adhat.

Mikor fordul elő ilyesmi?

Nincsenek kötődéseid, mivel valami történt a megszületésednél, vagy még magzati korban. Lehet, hogy nem vártak, mikor megfogantál. Vagy lánynak születtél és fiúnak vártak, vagy fordítva.

Ilyenkor arra törekedsz, hogy minél többet adjál, hogy észrevegyenek szüleid, főleg anya. Anya eltol magától a szégyenérzet miatt. Lehet, hogy a külvilágban másként látod, mosolyog, kedves, csak egy gond van, test beszéde mást mutat és te ezt kódolod. Elutasító, bezár, nem figyel rád csak testileg van jelen. Ezért későbbi életed folyamán főleg párkapcsolatokban nagyon sokat akarsz adni a másik félnek, mindent odaadsz. Igen. Elfelejtetted az adok/ kapok törvényét. Ott maradsz egyedül és azt mondod: "de én annyira jó voltam hozzá, mindent megtettem érte".

Ezzel üldözted el.

Kinek kellett volna megadnod a " mindent"? Saját magadnak, a benned élő gyereknek. Ez nem azt jelenti hogy önző vagy érzéketlen vagy. Azt jelenti, hogy tiszteled és szereted önmagad és ezáltal mások is ezt teszik irányodba. Mert ha Te nem tudod ezt megtenni akkor, hogy VÁROD vagy VÁGYOD ezt másoktól?

Senkit és semmit ne hibáztass a dolgaidért, vagy életed kimeneteléért, csak saját magadat. Amennyit befektetsz csak annyit kapsz vissza. Amíg elvárod, hogy más tegyen helyetted, más csinálja vagy mondja meg, addig nem vagy felnőtt, addig gyerek vagy, akár hány éves is vagy! Nagyon könnyű mást hibáztatni, mert addig nem kell felelősséget vállalni magadért, a tetteidért. Lehet siránkozni, jajgatni, szidni a másikat és azt remélni ettől majd jobb lesz. Egy pillanatig. Nem lesz jobb csak azt éred el, hogy gerinctelenül, szürke kisegérként éled az életed.

Hol tudsz gerincességet, tartást vásárolni?

Szüleidnél azzal, hogy lelked mélyén elfogadod őket olyannak amilyenek, úgy ahogy vannak. Mert akármit is tettek, egy nagyon nagy dolgot adtak neked, és ez nem más mint az ÉLET. Ennyi jár nekik, hogy elfogadod azt és a legjobbat hozod ki belőle, saját magadnak és gyermekeid részére! Éld a saját életed szeretettel, önfeledten. Tedd a saját dolgod! Ezáltal megtalálod a boldogságot, magad boldogságát és ez már bőven elég az élethez. Ha Te boldog vagy, akkor környezetedre is hat és ezáltal ők is azok lesznek.

Szép az élet! :)
Ennyire egyszerű, és épp ezért elfeledjük használni, mert mindig valami nagyra, bonyolultra vágyunk.

Köszönöm, hogy velem gondolkodsz és utazol.
Ha netán nehéz lenne, akkor kapd elő varázsszőnyeged, és nézd meg a helyzetet egyszerű szemszögből.

Köszönöm, hogy velem gondolkodtál.

Kérlek ha van észrevételed oszd meg velem - velünk a blogon vagy a facebook-on.

Illetve, ha privát kérdésed van a témával kapcsolatban itt tudsz nekem írni: info@ezust-hid.hu 

Nagy Ilona Babi



Ezüst-Híd Tanoda Kft.
www.ezüst-híd.hu
Jászai Mari tér 4/B 21 kapucsengő

Családállítás 
Belső gyermek 


Érdekesnek találtad a bejegyzést? Esetleg van olyan barátod, rokonod,ismerősöd, akiről szólt, vagy hasznos lehet neki? Küld át, hogy ő is ennyivel több lehessen.

Nincsenek megjegyzések: