Szende szűz, vagy pillangó?

Ha van az a gond, ha nincs akkor az! Most mit tegyek? Gyakran hallom ezeket a kérdéseket.

Szülői mintákból, generációkon átívelő mintákból, gyermekkorból, a kapcsolataink minőségéből, nagyon nagy hátizsákot hurcolunk magunkkal. Ebben a hátizsákban minden benne van, úgy pozitív, mint negatív tapasztalás, lenyomat - attól függően, szüleink hogyan programoztak. Ha folyton azt hallottuk, hogy "nem szeretlek mert nem voltál jó kislány/kisfiú, csak akkor ha ezt meg azt megteszed", akkor csak azt a szeretetet tudjuk elfogadni, amit " megérdemlünk" vagy ami "jár", vagy jut nekünk. Társfüggők leszünk. A társkapcsolatot kényszernek éljük meg. Ha a szexet kötelességként, szolgáltatásként állítjuk be, akkor az nem szex, hanem "nemi erőszak".

Innen kezdődik a történet: Egy szép nyári nap az történt, hogy jelentkezett egy harmincas évei végén járó anyuka, feleség, aki elpanaszolta, hogy nem kívánja a szexet. Mit tehet?
Beszélgettünk sok mindenről, gyerekkori fájdalmak, sérülések, ifjúkori csalódások, szexualitásáról, ezeket mind feltártuk. Nem nagy változás történt. Egyszer csak vette a bátorságot és feltette magának a kérdést a csoport előtt. "Én és a szexualitásom".

Leképeztük kettejük viszonyát. Szinte sejtitek mit láttunk! Ő erényövvel sétál és folyamatosan azt szajkózza, hagyjál békén. Szajha, szajha... Mondom magamban, "na már megint kifogtad"! Innen szép nyerni. Apa fogja lánya nyakát, azt mantrázza, minden nő szajha, a lányom nem, de a többi igen. Ez már valami - gondolom én - elindulunk ezen a vonalon.

Ismerve a család rendszerét, gondoltam hiányzó láncszemmel kezdem. Apai nagyapa első felesége. Ő hiányzik és dühös! Elhagyta nagyapa, mert megismerte nagymamát. Itt keletkezik egy fájdalom amiatt, hogy a Férjbe nem lehet megbízni. Emiatt a lenyomat miatt, ami ott lappang a család energetikai lenyomatában, a lány nem is akar férjhez menni, csak élettársi kapcsolatot létesít, mert akkor nem hagyják el.

Nagymama kettős életet élt: nappal szent asszony, éjjel szajha!

Itt rejlik egy titok a rendszerben, ezt a Titkot feltárva az apa elengedi a lányát. A lány odamehet a nagyihoz, és odaadja az erényövet nagyi szent részének. Engedélyt kér arra, hogy ő másként élje meg a vágyait és a szexualitását, nem alakoskodva, úgy ahogy Ő tette. Szeretettel őszintén szeretne a párja felé fordulni. Minderre Áldást kap! Ezután rajta múlik, hogy halad tovább.

Hogy miért írtam le mindezt? Azért, mert ha egyvalaki magára ismer, már megérte. Ha tudatosan áll hozzá a párkapcsolatához, szexualitásához, már megérte. Ha megérti, hogy az előttünk élő generációk tettei hatással vannak a következő generációk életére, már megérte.

Azt tapasztalom, hogy meghatároz minket az, amit elfogadunk és az is, amit elutasítunk, vagy elkerülünk. Tanulni, fejlődni mind két úton lehet. Lehet, hogy valaki magára ismer; lehet, hogy más vállat von; más szerint pedig értelmetlen marhaság. Ha értve és figyelve olvasunk, mindenből lehet tanulni egy picit.

A változások kezdetben káoszt teremtenek, hiszen a korábbi rendszer már nem ugyanaz, de az új rend még nem állt fel, nincsenek stabil alapjai. Ilyenkor mindenki vérmérséklet, egyéni döntés és szokás szerint alkalmazkodik. Rendet teremt ott, ahol érvényüket vesztik az addigi határokat jelző táblák.

Köszönöm, hogy velem gondolkodtál.

Kérlek ha van észrevételed oszd meg velem - velünk a blogon vagy a facebook-on.

Illetve, ha privát kérdésed van a témával kapcsolatban itt tudsz nekem írni: info@ezust-hid.hu 

Nagy Ilona Babi



Ezüst-Híd Tanoda Kft.
www.ezüst-híd.hu
Jászai Mari tér 4/B 21 kapucsengő

Családállítás 
Belső gyermek 


Érdekesnek találtad a bejegyzést? Esetleg van olyan barátod, rokonod,ismerősöd, akiről szólt, vagy hasznos lehet neki? Küld át, hogy ő is ennyivel több lehessen.

Nincsenek megjegyzések: