Pénz, pénz, pénz!

Mindenki álma, hogy gazdag legyen. Emberek nagy részének ez az álma. Nagyon sok embernél ez álom is marad élete végéig. Mert nem tanulta meg, hogy a gazdagsága ott van a nyakán! Igen kedves olvasó, a tied is ott van! Tapogasd meg, vedd észre, hogy csak arra vár, hogy aktivizáld, és ne tartsd elnyomásban.


Miért teszed ezt a két füled közti résszel? Mert ott vannak a tudattalanban, elültetve a hitrendszerek és a hiedelmeink a pénzel kapcsolatban, amiket gyermekkorunkból hozunk. Mit hallottál, mit láttál a pénzel kapcsolatban, mikor kisgyerek voltál? Szüleid, környezeted mit mondott, hogy használta a pénzt? Ezek a dolgok alapozták meg jelenlegi hozzáállásodat a pénzhez.

Ha ezeket a dolgokat nem tárod fel, nem ismered fel akkor ma is úgy működsz, mint annak idején a környezeted tette. Szedd elő a képzeletbeli lapátodat, és kezdj el lapátolni, keresd elő a hiedelmeidet!

Segítek. Két mankót adok, ami mentén keresgélhetsz: Szüleid, hogy álltak a pénzhez, mit gondoltak a pénzről és a gazdagságról? Milyen anyagi körülmények között élt a családod, mikor te gyermek voltál? Végy egy papírt, tedd magad elé, és válaszold meg a fent feltett kérdéseket. Nem kell sietni, nem lóverseny ez!

Tudom sietsz, mert azt érzed, hogy ha ezt megcsinálod, akkor dőlni fog a pénz. Elszomorítalak, még nem fog, Te most csak vetsz, hogy ha eljön az aratás ideje, legyen mit aratnod. Látod, itt sem adnak semmit ingyen! Mindenért meg kell dolgozni! Ismerős?

Elmesélem a saját történetem: paraszti családból származván, nem vetett fel a pénz bennünket. Hallom anyám szavait: nincs pénz, nincs pénz, nem elég, nem tudom megvenni, nincs pénz. Felnőttként ebből a hitrendszerből előnyt kovácsoltam, kitaláltam egy takarékossági formát, ami nem volt új dolog mert mások használták, csak én nem tudtam róla . Tehát a bevételeim bizonyos százalékát elkülönítettem, és elneveztem "Nincs pénznek", és itt a csavar, a negatív hitrendszert pozitívra fordítottam. Tehát ahhoz a borítékhoz, amire az volt írva, hogy "Nincs pénz", nem nyúlhattunk, csak ha az életünk függött tőle! Tudom, most felteszed a kérdést, hogy biztos annyit kerestél, hogy megengedhetted magadnak, hogy félre tegyél. Nem így volt, keveset kerestem. Volt olyan hónap, hogy 500 Ft-ot tettem el! De eltettem. Egy idő után azt vettem észre, hogy gyarapodik a tartalék kasszám. És tudod mi történt? Elkezdtem biztonságban érezni magam. Már tudtam nevetni, nem kellet lesütött fejjel járnom. Mert én a szegénységet szégyennek éltem meg. Bevált a taktikám.

Honnan tudom, hogy működik? Onnan kedves olvasó, hogy azóta már felnőtt a gyermekem, és ő is volt olyan helyzetben, hogy egy nagyobb projektbe kezdett, ami kiadásokkal járt. Jött a családi, szlogen; "Nincs pénz!" Megkérdeztem tőle, hogy biztos nincs pénzed? Mert akkor adok kölcsön, és visszahallom, "van pénzem de az a nincs borítékban van", kiveszek onnan. Örültem, mert felismertem, hogy gyermekem már nem vitte tovább azt a hitrendszert, amit az őseink hordoztak. Tehát tudatossággal lehet hatni a körülöttünk lévő dolgokra. Amit gondolsz azzá válsz; "A tudat határozza meg a létet."

El kell fogadnunk, hogy a legtöbb gondolatunk nem tudatos. Minták, családból hozott programok alapján éljük az életünket. Lehet, hogy ma is azt gondolod a pénzről amit láttál, és hallottál gyerekként. Komoly erőfeszítés, és tudatosság kell hozzá, hogy átalakítsd, de nem lehetetlen.

Első lépésként, a belső gyermek tréningen megtámogatod a benned élő gyereki részedet, hogy ne féljen szembenézni a régi mintákkal. Mert már papírra vetetted a régi mintákat, igaz? Vagy ha nem akkor megteszed, hamarosan. Ez azt jelenti, hogy már használod a két füled közötti testrészedet, arra hogy teremts. Sikerhez vezető út tanulságokon (kudarcokon) keresztül vezet!

Második lépcsőben pedig engedélyt kell kérni az ősöktől, hogy lelkiekben megengedd magadnak azt, hogy több legyél mint ők. Többet érj el, mint amit ők elértek. Mert a lélek úgy működik, hogy fél a kitaszítottságtól, ezért nem meri megtenni, ha nem kap engedélyt. Most megint kérdezel: "igen de az én szüleim meghaltak". Családállítás alatt - mindenki, aki a családunkhoz tartozik, jelen van a lelkünkben - tudunk kérni, elfogadni, és meghajolni elődeink Sorsa előtt. Ami azt eredményezi, hogy kapsz egy képet, ami által a tudatod felfogja, hogy lehet másként is cselekedni, és ezáltal meglépi a másként lépéseket.

Harmadik lépcső, megtanulsz kommunikálni, és magad képviseli! Égsz a vágytól, hogy megtudd, hol sajátíthatod el ezt a tudást? Ami magadba, az életedbe fektetett vagyon?

Elárulom. Felkeresed az Ezüst-híd csapatát, és megbeszélitek a stratégiát, amit mindenkinek személyre szabottan állítunk össze.

Lásd, hogy nem zsákbamacskát kapsz, figyeld a honlapot, mert hamarosan előadást fogunk hirdetni a pénzről, ahol már ízelítőt kaphatsz, hogy eldöntsd, hogy neked megfelelő-e az, amit ott kapsz. Most mondhatod, hogy "de hát ehhez is pénz kell". Igen, küzdj ha nincs, szedd össze, tegyél magadért és lépd meg az első lépést! Senki nem fog helyetted megtenni semmit! Csak Te tudsz tenni magadért.

Kívánom, hogy elindulj a magadhoz vezető úton!


Köszönöm, hogy velem gondolkodtál.

Kérlek ha van észrevételed oszd meg velem - velünk a blogon vagy a facebook-on.

Illetve, ha privát kérdésed van a témával kapcsolatban itt tudsz nekem írni: info@ezust-hid.hu 

Nagy Ilona Babi



Ezüst-Híd Tanoda Kft.
www.ezüst-híd.hu
Jászai Mari tér 4/B 21 kapucsengő

Családállítás 
Belső gyermek 


Érdekesnek találtad a bejegyzést? Esetleg van olyan barátod, rokonod,ismerősöd, akiről szólt, vagy hasznos lehet neki? Küld át, hogy ő is ennyivel több lehessen.








Nincsenek megjegyzések: