Mindenki egyedi és megismételhetetlen személy a létben.

Van egy mondás: "döglött kutyába nem rúgnak". Mennyire igaz!

Időnként megjelennek a keselyűk körülöttem, tollukat lóbálva, nagy szárnycsapásokkal gesztikulálva, azért hogy valaki észrevegye őket. Önálló monológokat adnak elő, fényezve bizonyítványukat, ezzel létezésüket. Minden alkalommal bebizonyosodik, hogy aki ekkora lobbal érkezik, hamar hamuvá változik. Egy ilyen eset gondolkodásra késztetett. Ki a jó terapeuta?

Elkezdtem visszafelé nézni saját hívatásomban bejárt utat. Arra jöttem rá, hogy ez a terület nem a "jó Tündér" területe, ahol egy varázsütéssel minden megváltozik. Ez a terület egy ingoványos de annál inkább hívogatóbb pálya. Hozzám majdnem mindenki úgy érkezik, hogy "nagyon sürgős, vészhelyzet van! Jaj elhagy, nincs, nem beszél, nem szeret, nem sikerül..." Ha ezt már felismerte az illető, akkor van miből építkezni.

Sokszor azonban a ház tetejével szeretnének kezdeni. Lehet ott is, csak az a tapasztalatom, ha nincs alap össze dől a ház. Az a dolgom, hogy figyelmemmel segítsek abban, hogy ez az alap elkészüljön. Nem értik. "Nekem párkapcsolati problémáim vannak, akkor miért beszélünk a gyerekkoromról, szüleimről, mi közük hozzá?" Nagyon sok közük van.

Másik nagy kérdés - kedvencem - meddig kell dolgoznom magamon? Őszintén nem tudom. Nekem csak az a dolgom, hogy szeretettel figyeljelek és tudásom legjavát adva segítsek. A többi a Te dolgod, a te feladatod!

Vannak olyan segítők, akik csak könyvekből ismerik az egészet, de saját lelkük területére nem merészkednek le, mert az veszélyes, az fájdalommal jár. Ingoványos! Azt gondolják, elég ha elolvasták, ezzel kipipálva az egész munka. Tévednek, mert ha az ember nem dolgozik magán elsüllyed. Ekkor felveszik a keselyű jelmezüket és irigykedve vizslatni kezdik a másik embert. "Miért hallgatnak rá az emberek? Miért vannak követői? Pedig én ilyen-olyan istállóban tanultam, ott van a nemes telivér jelzés a nevem mellett, mégsem működik."

Lehet az a másik végig járt egy utat, őszintén tiszta szívvel, lélekkel teszi mindazt, amit tesz és nem hivalkodik és ezt az emberek megérzik. Ezért vannak akik 2-3 éve járnak a csoportba. Miért teszik? Mert szeretnek tenni magukért, másokért, szeretnek egy közösséghez tartozni, egyszerűen heti egy estére szeretnek kiszabadulni a mindennapok taposómalmából. Van mikor saját munkát kérnek, de van úgy, hogy segítőként van jelen egy résztvevő. Van, hogy eltűnik hónapokra mert pihen. Ez így van rendjén. Az önismeret nem egy lóverseny, hanem egy életen át tartó út. Ezt meg mindenki a saját ritmusában teszi. Ezért van az, hogy emberek évekig járnak egy csoportba de ez nem azt jelenti, hogy nem jó a terapeuta. A terapeuta segíti, követi, tartja kliensei lelkét és amikor magukra találnak, akkor szeretettel elengedi őket.

Másik nagy kedvencem: "Ha segítőként van problémád, ne vidd csoport elé, mit mondanak, hogy problémás vagy?!"

Semmit. Nekem is lehet problémám, emberből vagyok, csoportba viszem és ezáltal egy vagyok a többi közül. Én ezt jónak tartom. Aki nem tartja annak, és azt érzi, hogy jobb álarc mögé bújva játszani a terapeutát, gurut, vezetőt, tegye, az ő dolga.

Végül, miért írtam le mindezt?

Reménykedem, hogy magukra ismernek azok, akik elvenni akarnak. Kérd a tudásom, megtanítom; kéred a kocsimat odaadom; nincs hol laknod, befogadlak. Egyet tudnod kell, mindig előtted leszek, mert én már végigjártam ezt az utat! Csak a nyomomban léphetsz, mert én, én vagyok. És van egy bódító eszenciám, amit nem felejtek el használni. Tudod mi az? Szívvel-lélekkel teszem. Egységben az egyel. Ez a sikerem titka. Megtanulhatod.

Bízzunk magunkban és söpörjünk a saját házunk táján. Ha ezt az egyszerű szabályt betartjuk, akkor remélhetőleg egy szebb és jobb világot élhetünk. Köszönöm.

Köszönöm, hogy velem gondolkodtál.

Kérlek ha van észrevételed oszd meg velem - velünk a blogon vagy a facebook-on.

Illetve, ha privát kérdésed van a témával kapcsolatban itt tudsz nekem írni: info@ezust-hid.hu 

Nagy Ilona Babi



Ezüst-Híd Tanoda Kft.
www.ezüst-híd.hu
Jászai Mari tér 4/B 21 kapucsengő

Családállítás 
Belső gyermek 


Érdekesnek találtad a bejegyzést? Esetleg van olyan barátod, rokonod,ismerősöd, akiről szólt, vagy hasznos lehet neki? Küld át, hogy ő is ennyivel több lehessen.


Nincsenek megjegyzések: