Esettanulmány: Szex és párkapcsolat

Harmincas évei derekán járó nő, csüggedt és meggyötört. Tipikus kérdéssel érkezik családállításra.
- Nem is tudom mi legyen, érdekelne a helyem a jelenlegi kapcsolatomban, meg a szexualitásom is. - mérlegel, mit is kérjen, mire dolgozzon? Ha már megfogalmazódott benne ez a két kérdés, azt mondom, nem lehet nagy baj. Legalább van két kérdése, észre vett valamit, ami akadályozó tényező az ominózus boldogság felé vezető úton. Nagyon szerényen megkérdezem:
- Mit szólnál a helyedre a párkapcsolatodban?
- Tényleg, legyen!

Felkerülnek a résztvevők, akik a családtagokat képviselik. Kliensem megtestesítője nincs sehol, elveszett valahol útközben. Nem látja a férjét, a gyermekét. Mereng a semmiben. Megjegyzem magamban - na innen szép nyerni - és drukkolok neki, minden egyes levegővételnél, hogy közelebb kerüljön a megoldáshoz. Megjelenítem a volt párkapcsolatát és az ottani abortált gyermekét. Az akkori partner arcán kimutatkozik a düh. Jaj de jó - gondolom én - végre valami érzelem, végre egy kis élet. Történik valami. Csipkerózsika - azaz a kliens - ébredezik és észreveszi a volt partnert, meg a dühét.

Elmondja, hogy nagyon sajnálja az egészet, de akkor ezt tartotta a legjobb döntésnek. Végre felelősséget vállal. Lezárja az előző kapcsolatot, így szabad utat nyer a jelenlegi kapcsolata és a gyermeke felé. Szabadulva az előző kapcsolat fogságából végre észreveszi a férjét. Odamegy a férjéhez és rácsodálkozik. Elkezdi látni őt! Ekkor még egy fantasztikus dolog történik: meglátta a kisfiát! Nem láthatta őt, mert az előző kapcsolatában abortált gyermeke mellett élt, azt a fájdalmat őrizte. Most láthatta, hogy mekkora hatással van egy abortált gyerek az anyára. Megakadályozza, hogy lássa a következő élő gyermekét. Nem tud jelen lenni a kapcsolatában és nem tudja megélni a szexualitását, mert fél, hogy itt is elveszít mindent. Küzd a lelkiismeretével az előzmények miatt.

Mi a Tanulság? Tégy rendet, zárd le az előző kapcsolataidat! Sirasd el a meg nem született gyermekedet, hogy végre a helyedre kerülj mint nő, feleség, anya. Befagyott a szexualitásod? Nézz körül életed ezen területein, hátha megtalálod az akadályozó tényezőket.

Mindezt mivel érheted el? Családállítással. Helyreteszed a hiányzó láncszemeket lelked birodalmában azért, hogy teljesebb életet élj.

Köszönöm, hogy elolvastad. Ha gondolod, küld tovább a barátaidnak.

Nincsenek megjegyzések: