Férfi/Nő - adok/kapok egyensúlya a kapcsolatokban

Rózsakvarc ajándéka

Mai rohanó világunk rákfenéje, hogy gyorsan máris most add meg "Uram Isten". Akkor vagyok valaki, ha megszereztem és ott van, tudom mutogatni, uralni. Szerintem ez egy gyerek akarása és nem egy felnőtt ember viselkedése. Vágyunk valamire/valakire de nem hagyunk neki időt, hogy meg találjon és mi tudjuk őt fogadni kellő pompával. Ezt a pompát nem a külső díszekre értem, hanem a belső ragyogásra. Eltorzult világunkban akarunk, küzdünk, intrikázunk egy férfiért/nőért, pozícióért, pénzért, bármiért. Most a párkapcsolatok szemszögéből világítom meg a helyzetet, a családállítás törvényein keresztül. Mit teszünk? Hogyan cselekszünk?



Mint a kamaszok... minden olyan helyzetben ahol a Nő a kezdeményező ahol a Férfi biztosra megy, ott még csak iskolába járunk kisfiúk, kislányok vagyunk - ez a gyakorlás, a felkészülés, a tanulópénz. Nem az Igazi. Amíg nem értünk meg bizonyos dolgokat a férfi és nő kapcsolatáról - az adok-kapok egyensúlyáról - addig sajnos csak az ábrándok, a jól rímbe szedett frázisok maradnak. Ha valaki megérett a férfiúi létre akkor Ő maga fog megérkezni és felajánlani a vállát „itt a vállam, fogadd el,és pihenj meg rajta” a Te dolgod mint Nő csak annyi, hogy Várod Őt és fogadod a felajánlást. Ezáltal Ő ad és Te fogadod amit kapsz (ha nem tudod fogadni annak is megvan a miértje! ezt egy másik alkalommal tárom eléd).

Következő lépésben, Te adsz melegséget, csodálatot, ezzel megteremtve a következő lehetőséget az adásra/elfogadásra. Érzed már a lényeget, hogyan tudjuk megteremteni saját boldogságunkat? Fontos, hogy megértsd ezt a törvényt! "Életünk nem más, mint egy kettős könyvelés. Tartozik - Követel." Ha ezt tudod hasznosítani a mindennapjaidban könnyűvé varázsolhatod az életed! Mert az élet ennyire egyszerű. Tudod! Tartozik - követel. A gondok, problémák ott kezdődnek amikor félelmeink , berögözött sémáink kezdenek mozgatni,mivel még nem nőttünk fel,csak úgy teszünk vagy úgy nézünk ki mintha azok lennénk (erről is később mesélnék, ha szeretnétek!).Jogod van felismerni és azt mondani, tudom hogy léteztek de most bezárlak a saját ketrecetekbe és nem adok előjogot nektek! Szépen kinyitod a kommunikáció felirattal ellátott ketreced ajtaját, kiengeded a benne lakózó segítődet, hagyod Őt létezni és használod. Mert a Tied, csak bezártad.

Mikor? Ott mikor anya/apa azt mondta nem szabad, maradj csöndben, nem tudhatod...
Igen, használod a szavakat, szépen lassan egymás után és képzeld mondatokká formálódnak. Látod, ennyire egyszerű beszélni. Tudod, hangot adni, mert ha csak magadban mondogatod szájhősként a másik nem fogja megérteni/meghallani. Mielőtt elszaladnál vagy kieszközölnéd a helyzetet, hogy a másik lépjen le. Inkább próbáld meg a fennemlített trükköt.

Mond el a férfinak: boldog vagyok, hogy felkínáltad a válladat és ezáltal fele királyságodat. Ezzel meghívtál, hogy a királynőd legyek. Szívesen elfogadom, csak időt kérek és türelmet, mivel nincsenek szerszámaim ehhez a feladathoz. Ezért kis idő míg megérkezhetem. Szerintem ez az a lépés amely által felnőtt Nőként léphetsz egy kapcsolatba és nem kamaszként! Aki azt gondolja, hogy azáltal NŐ nagy NŐ, hogy felkeni a harci-díszeket, kipakolja a dekoltázst, mint kofa a portékáját a piacon vagy ne adj Isten férfinak nevezett pasi/gyereknek az a kéjvágya, hogy lefektessen és te szaladsz mert azt gondolod ettől vagy jó nő, hogy megkívánt. Ettől még nem vagy az! Lehet csomagolásod azt mutatja,de sajnos csak egy társfüggő kamasz lány vagy,aki megakar felelni Apának. Tudattalanul meg szeretnéd élni azt amit nem kaptál meg öt-hat éves korodban. "Apa szeress, csodálj engem! Hadd legyek a hercegnőd. Biztonságot is kérek apa."

Nem ismered föl, hogy bekerülsz saját magad és környezted által kialakított fiktív világba - mert tudattalanul így szolgáltad a család érdekeit. Férfinak lenni azt jelenti, hogy hagyom a Nőt megérkezni! Akkor maradhat mert Téged ismer meg, a lelkedet. Nem trükkökkel, fondorlattal behálózom mert akkor csak egy bábut kapok, aki eljátssza azokat a szerepeket amelyeket elvársz tőle! Akkor abba lesz szerelmes amit elhitetek vele,egy valótlan igazságba. Fennáll a veszélye, hogy egyszer csak felébred és akkor elindul keresni. Előbb megkeresi Önmagát, ha megtalálta vagy csak kapcsolatba tudott lépni magával. Akkor biztosan tudni fogja, hogy neki az a dolga hogy VÁRJON.

Mi a dolgod férfiként? Vállalj felelősséget magadért és ezáltal a másikért. Látod, megint itt van ez a fránya adok/kapok, újból létrehozol egy bizalmi helyzetet és ezáltal építed a kapcsolatotok házának alapját. Mert az a kapcsolat amelynek nincs jól megépített alapja előbb- utóbb zátonyra fut. Nem árt önvizsgálatot tartani, ha volt előző kapcsolatod.

Mit tartasz a saját felelősségednek, mit nem tettél meg a kapcsolatban. Ha mindezt megteszed, akkor nem lesznek kísérteteid és szabadon létezhetsz a következő kapcsolatban. Itt is belép újból az adok/kapok törvénye. Lelki szinten lezárni és helyére tenni a volt kapcsolatodat. Igen, létezett és a lelkemben elteszem az őt megillető helyre: első, második feleség, társ, barátnő és fordítva is így van; férj, társ ,barát helyére. "Megköszönöm amit Tőle kaptam és amit Én adtam, azt szívesen adtam". Csak így szerezheted meg a szabadságleved! Ezáltal a következő társad tiszteletben tudja tartani az elődöket és azt, hogy ők léteznek.

Ha ezt a törvényt nem tudod, akkor gondban lehetsz. Tanuld meg tisztelni az elődöd helyét, hogy saját magad a helyeden lehess. Ha ezt nem tudod, akkor sajnos nem érkezhetsz meg, mert kivet a rendszer vagy az elődöd árnyékában fogsz vegetálni, mint egy szellem.

Mi a fontos? Aki előbb és régebb ott volt, annak helye van! Nem lehetsz Te az első, csak úgy, ha neki meghagyod a helyét.

Hogy tudod megtenni? Tiszta szívből meghajolsz a SORSA előtt. Ezt magadért/magatokért teszed. Jó lenne, ha mindenki ezt fontolóra venné és megtenné. Mert akkor nem érne csalódás. "De hát annyira szerettem, szeretett és pár hónap után mégis itt hagyott, lelépett". Igen mert nem tartottátok be a lélek legfontosabb láthatatlan/íratlan szabályait, ami a kapcsolatokat illeti, minden szinten. Adni - Kapni – a másik előbb ott volt, helye van a rendszerben. Ezzel kizárható, hogy a következő csak ragtapasz legyen a seben!

Jó felismerést és elmélkedést.
Köszönöm, hogy velem gondolkodsz és utazol.

Nagy Ilona



Nincsenek megjegyzések: