Anya-gyerek kapcsolata és a párkapcsolati szeretet összefüggése

Miért idegesít ha szeretnek, és húzod fel a nyúlcipőt?

Mondták már neked azt, hogy félsz a szeretettől? Érezted már azt, hogy benne kellene maradnod egy párkapcsolatban, egy barátságban, de te képtelen vagy rá? Mondták már, hogy szeretlek, és Te ennek hallatán lefagytál?

Családállítás szerint minden Út az Anyához vezet vissza. Oda, ahol a „szülői szeretet" azt jelenti, hogy azt a hatalmat, amelyet a szülők - legfőképpen az édesanyák - megbízatásként élnek meg. Ezt a szeretetet, ne saját céljaikra használják, hanem egy időre a gyermek szolgálatába állítsák. Mind a gyermek, mind pedig a szülők szabadabbak így. Lehetőségük nyílik arra, hogy igazán a saját útjukat járják, hogy örömmel fogadják a sorsukat és ezáltal egymást elengedjék annyira, amennyire szükséges. „De néha ez nem így történik. Az Anya a saját fájdalma miatt nem tud a gyermekére nézni. Gondoskodik róla, még lehet, hogy meg is öleli, de a legfontosabb hiányzik. Az Anya nem tud kapcsolódni a gyermekéhez. Hiányzik a Szeretet ereje. Miért nem tud kapcsolódni? Mert Ő sem kapott! Lehet, hogy az Ő édesanyja, a Te nagymamád átélt egy háborút, ahol nem az érzelmek domináltak. Ott a félelmek, az elvesztések, küzdelem a mindennapi megélhetésért volt a feladat. A gyermek ebben nő fel, és még csak nem is tudja, hogy valami hiányzik.

Aztán jön egy Találkozás. Ebben a találkozásban a másik tud szeretni. Nem azért, mert jobb, vagy több, hanem azért, mert mélyen, legbelül van kapcsolata az Édesanyjával. A másik ilyenkor jobban tud Szeretni. Ez pedig egészen viselhetetlen. Ilyenkor jön az érzés, hogy nem bírsz a Társaddal, a Barátoddal maradni. Mert valami elűz, valami nem engedi. Ilyenkor elkezded rosszul érezni magadat, és semmi más nem munkál benned, csak az, hogy menjen el. Mert te azt érzed, hogy a másik bekebelez a szeretetével. Csak azt érzed, hogy nem jó. Nem jó vele lenni, mellette aludni. Közben pedig semmi más nem történik, csak hű maradsz az Édesanyádhoz. Mert te azt tapasztaltad egészen eddig, hogy az a Szeretet, ahogyan Ő veled volt. (Nem tudsz kapcsolódni, közel engeded-eltolod magadtól, nem tudsz Igent mondani a kapcsolatra.) Hiába mond neked bárki, bármit, hogy például maradj benne abban a kapcsolatban, amiből éppen menni készülsz, mert te menni fogsz. Nem árulhatod el az Édesanyádat. Pedig pontosan ezt kellene tenned. Elárulni Őt. Elárulni úgy, hogy elfogadod a Szeretetet, amit a Másiktól kapsz. Amikor pedig eltudod fogadni, akkor már úgy tudsz az Édesanyádra nézni, ahogyan eddig soha. Elkezdesz tudattalanul úgy kapcsolódni, ahogyan soha. Mindeközben megnyílik valami, amit a Családi Rendszered már oly' régóta szomjazott. Megnyílik újra a Szeretet tere.

Tegyél érte, törd meg a transzgenerációs problémák vonulatát. Engedj a Szeretet erejének. Hajolj meg Őseid előtt szeretettel! Ezzel a meghajlással újból beüzemelteted a szeretet energia áramlását a rendszeredben. Megszűnik a "robotpilóta-effektus".

Figyeld a kérdést! Kit bántanék meg, ha Igent mondanék a kapcsolatomra, és megengedném magamnak a boldog párkapcsolatot?

Köszönöm, hogy velem gondolkodsz és utazol.:)


Nincsenek megjegyzések: