Narkozik, italozik a gyermekem!

Mindazt, amit itt leírok egy családállító szemén keresztül mesélem el. Lehet, hogy Te ezt másként gondolod, és másként tapasztaltad. Ez így van rendjén. Az a jó, hogy különbözőek vagyunk, és mindenki más szegmensét pásztázza az adott témának. Az itt leírtak, ha tudásodhoz hozzáadnak valamit, akkor használd, ha nem akkor hagyd itt, és lépj tovább szeretettel.

"Mindent megteszek a gyermekemért, mégis ide jutott, hogy tudatmódosító szereket használ. Pedig erőmön felül teljesítek, hogy meglegyen a pénz, amivel elmegy bulizni, megveheti a márkás ruhát magának, vagy annyi a gyermek zsebpénze mint másnak egy havi fizetése. Mégis mennyire hálátlan, meg mit tesz magával, meg velünk a családdal, szégyent hoz ránk!"

Kedves szülő, ezért nem a gyermeked a bűnös. Hanem, Te magad. Ezt rossz hallani! Felháborodtál? Megértelek. Remélem megnyugszol.

Gyermekednek hiányzik a kötődés.
Mikor jön létre? Csecsemő korban. Akkor, amikor ringatod. "A bölcsőt ringató kéz valójában a világot ringatja." Ha anyaként, igazán jelen voltál, akkor létrejött a kötődés.

"Ahhoz, hogy egy anya jól lássa el hivatását, szeretnie kell önmagát, ami azt jelenti, hogy önmaga minden részét elfogadja. Kiváltképp a testét kell elfogadnia. Egy anya nem tud gyerekének fizikai jó érzést adni, ha ő maga nem érzi azt, és ösztöneibe vetett bizalmat sem tudja megadni gyermekének, ha ő nem hagyatkozik az ösztöneire. (Így a gyerek félni fog az élettől!) Mai társadalmunk rákfenéje! Csecsemőkorban az érzés elsődleges jelentőségű. Nem számít, hogy anyu milyen jól alakítja az anya szerepét. Az számít, hogy valójában mit érez a gyermeke iránt." Tehát játszhatod Blaha Lujzát, gyermeked az érzéseire hallgat, és folyamatosan radarozza a Te érzéseidet.

Ha csak azért mentél hozzá gyermeked apjához, mert a másik elhagyott, akkor végig a másik iránti dühöd fog vezérelni. Ezt rávetíted a párodra, és a születendő gyermekedre is. Létrejön egy utálat, ezt a gyermeked érzi. Nincs kötődés anyával, sír egy idő után hallgatag lesz. Megtanulja, hogy nem érdemes sírni mert nem figyelnek rá. Tehet ő bármit, mert ő nem fontos. Ebből kifolyólag később, nem mer megnyilvánulni, vagy szabados lesz. Ha nem tud megnyilvánulni, akkor a benne lévő dühöt befelé maga felé fordítja, ennek eredménye: depresszió, kedvtelenség, alkalmatlannak, erőtlennek érzi magát ahhoz, hogy életcélját elérje.

Ha nem kívánt gyermek, megtanulja, hogy nem válhat fontossá: azt választja hogy túlzottan engedelmes, udvarias, segítőkész, és ezeket felnőtt korban is ismétli, munka helyen, otthon egyaránt. Ha lánynak született, és fiúnak várták vagy fordítva, a gyermek szégyenkezik a neme miatt, ez később különféle alávetett szerepekhez vezet.

Tehát itt tesszük le az alapokat gyermekünk életéhez. Ha nincsenek alapok, akkor összedől a ház! Felnőttként ha kín, bánat, sérelem ér bennünket, akkor aktivizálódnak az elsődleges én védő mechanizmusok.

Mit tesz a felnőtt vagy a kamasz gyermeked? Olyan állapotba viszi magát, ahol azt élheti meg, amit megkellet volna élnie csecsemőként az anya ringató karjában. Mivel éri ezt el? Tudatmódosító szerrel: alkohol, drog. Az a pár óra, míg a hatása alatt van, elhozza ezt a fikciót számára. Tehát kibe kapaszkodik gyermeked? Mikor megfogja az italos poharat vagy a füves cigarettát, vagy belövi magát ? Beléd kapaszkodna, kedves anyuka!

Létrejön a ringó állapot, de sajnos mikor a hatás elmúlt, akkor fel kell ébredni és megérkezni a valóságba. Egyre többször teszi meg, mert nehéz szembe nézni azzal, hogy nem fontos senkinek, és egy szégyen, nincs joga az élethez. Reménykedik, hogy valaki észreveszi és segít neki! Ha nem akkor meghalhat, mert senkinek nem fájna.

Mit tehetsz? Indulj el, keress egy jó családállítót. Dolgozz a gyerekeddel való kapcsolatodra. Ha nem hiszel ebben, akkor imádkozz, hátha segít életbe tartani a gyermekedet, és felnőttként ő maga indul el megkeresni önmagát! Egyik sem könnyű. Nem séta galopp! Akár szülőként, akár felnőtt gyermekként teszed. Fájhat! Nehéz szembenézni mindazzal, amit eddig igaznak hittél és kiderül, hogy csak fikció volt!

Csak az igazság gyógyít! Semmi más. Minden más álca, amivel kendőzünk. Igen a szégyen fájdalmas, de még mindig jobb ha fáj, és ezáltal megmented a gyermeked, vagy megmenti ő magát, ha felfogja, hogy segítségre van szüksége.

Vagy dolgozz tovább, pénzeld, fizesd a számláit, netán a drogüzért fizesd ki, vagy vidd haza neki az italt azért, hogy nehogy megtudja a szomszéd, a rokonság, az ismerősök, hogy csődöt mondtál szülőként! Tudod mit mondok, majdnem mindenki tudja ezt, a hátad mögött beszélnek is erről. Hagyd abba a hazudozást magadnak és a környezetednek, indulj el megmenteni gyermeked, és saját magad!

Most azt gondolod, milyen jó, hogy nincs ilyen problémám, sokat dolgozom, nincs drog, italozás! Munkaalkoholista vagy! Ez is ugyanarról a tőről fakad. Akkor indulj, és keresd meg önmagad, és kezdj el Élni végre, mert az idő véges, és egyre kevesebb jut belőle. Majd a sírkövedre ráírják, itt nyugszik a mártír, aki halálra dolgozta magát! Ezt szeretnéd?

Köszönöm, hogy velem gondolkodtál. Kérlek ha van észrevételed oszd meg velem - velünk a blogon vagy a facebook-on. Illetve, ha privát kérdésed van a témával kapcsolatban itt tudsz nekem írni: info@ezust-hid.hu 

Nagy Ilona Babi
Ezüst-Híd Tanoda Kft.
www.ezüst-híd.hu
Jászai Mari tér 4/B 21 kapucsengő

Családállítás 
Belső gyermek 

Érdekesnek találtad a bejegyzést? Esetleg van olyan barátod, rokonod,ismerősöd, akiről szólt, vagy hasznos lehet neki? Küld át, hogy ő is ennyivel több lehessen.

Nincsenek megjegyzések: