Biztos nem akar engem a párom!

Az élet nagy tanító mesterünk! Nem kérdezi meg, hogy mit akarsz, sorra kapod a lehetőségeket, felismeréseket. Ezek jelentkezhetnek pofonok, vagy simogatások formájában. Megtanulsz küzdeni, zuhanni, felállni. Ezek által válsz egyre nyitottabbá, elfogadóbbá, és nem utolsó sorban megértőbbé! Ha ide eljutottál, akkor már nem vádolsz másokat, hanem magadba nézel, és ott teszel rendet. Megosztom veletek egy történetet.

Adott egy fiatalember, aki azért jelentkezett családállításra, mert szeretett volna rálátni a helyére, a jelenlegi párkapcsolatában.

Van úgy, hogy azt gondoljuk, hogy partnerünk nem közelít hozzánk, ezért kétségeink vannak afelől, hogy szeret-e minket. Saját magunkra nem gondolunk, hogy mi lelkileg ott vagyunk-e a kapcsolatban? Fel se merül ez a kérdés bennünk. Mert ugyebár, mi szentek és sérthetetlenek vagyunk. Állítás alatt pedig szembesülünk lelki részünkkel, ami köszönő viszonyban nincs azzal, ami a fizikai síkon van velünk. Fizikai síkon már ránk rakodott minden álarc, amiket feltettünk a szocializációnk során, azért hogy megfeleljünk, életben maradjunk.

Tehát ott tartunk az állításnál. "Barátnőm nem akar közelíteni, biztos nem akar engem." Mennek a gondolatok, visznek rendesen. :) Első kép, ami leképződik a résztvevők által, hogy a barátnő szereti, csak valami miatt nem tud közelebb lépni! Megkérdeztem a férfit, hogy volt-e előző kapcsolata? Kiderül, hogy volt egy hosszabb élettársi, és egy házasság, ahol született egy gyermek. Az állítás megmutatja, hogy itt van az akadály! A férfi lelke még mindig le van kötve az első élettársi kapcsolatnál. Ott sérült, mert erőből szeretett volna megoldani mindent. Megfelelni a nőnek, és a gyermekeinek.

Erőből nem lehet, csak ideig óráig csinálni valamit. Tönkre is ment a kapcsolat. Jön a következő kapcsolat, ahol már viszi magával a sérüléseit. "Nem hagyom, hogy kihasználj, átverj! Megmutatom hogy erős férfi vagyok!" Megint csak erőből szeretne teljesíteni. Itt sem sikerül, mert olyan helyzetek alakulnak ki, ami miatt úgy dönt, hogy elválnak. Halmozódnak a sérülések.

Telik az idő és elérkezik a jelenlegi kapcsolat udvarlási fázisáig. Itt az élet tanítást küld neki a nő által. Ne kövesd el ugyan azt a hibát már harmadszorra, indulj és keresd meg a méregfogát a viselkedésednek.

Felismerve az előző sérüléseket, átdolgozva, lezárva, egy új szemszögből tudott közelíteni a mostani partnere felé, másként tudott a kapcsolatukra nézni. Már nem volt igény arra, hogy erőből legyen király a nő mellett. Átformálva az önértékelését, önbizalmát, már nem a feje vezényelte hanem a szíve. A Szív hívó szavára a nő is közel tudott menni hozzá, és királynéként tudott odaállni az oldalára.

Ez egy kép volt, egy folyamat, amit a férfi látott az állítás alatt. E képek által elindul egy folyamat, bentről kifele, és amikor megérkezik a kinti világba, akkor változások állnak be az életükbe.

Köszönöm, hogy velem gondolkodtál. Kérlek ha van észrevételed oszd meg velem - velünk a blogon vagy a facebook-on. Illetve, ha privát kérdésed van a témával kapcsolatban itt tudsz nekem írni: info@ezust-hid.hu 

Nagy Ilona Babi
Ezüst-Híd Tanoda Kft.
www.ezüst-híd.hu
Jászai Mari tér 4/B 21 kapucsengő

Családállítás 
Belső gyermek 

Érdekesnek találtad a bejegyzést? Esetleg van olyan barátod, rokonod,ismerősöd, akiről szólt, vagy hasznos lehet neki? Küld át, hogy ő is ennyivel több lehessen

Nincsenek megjegyzések: