Erőszaktól a szabadságig

Béklyóból - szabadság, bábból - pillangó, bimbóból - rózsa.

Minden úgy van jól ahogy van és akkor érik be, mikor éppen itt van az ideje, és mikor a lelked készen áll arra a bizonyos lépésre, hogy megtegye. Mivel emberek vagyunk és hatással van ránk a mai rohanó társadalmunk, mindent gyorsan és fejből szeretnénk megoldani. Lelkünket ez nem érdekli, neki megvan a saját maga tempója és a felismeréstől a kidolgozásig végigjárt tapasztalási útja. Tehát se előbb, se gyorsabban, csak akkor amikor megérett rá.

Sok-sok külső körülmény arra késztetett, hogy egyéni és csoportfoglalkozáson eljussak ahhoz a felismeréshez, hogy nem vagyok szabad. Fogva tart egy erőszakos esemény. Ezt az erőszakot egy szomszédfiú követte el, még gyermeklány koromban. Ő akkor ott azt hitte, ha merevedése van akkor kész férfi. Erőfölény lévén ki is használta és füle nem hallotta meg a "nem"-et. Miért? Mert nagyon sokszor hallotta a nagyok szájából, hogy a női NEM felér egy Igennel! Ez nem igaz ,igen is egy nő is tudhatja és tudja is, hogy mit szeretne és mit nem. Tehát összetévesztett egy kamaszlányt egy érett nővel. Ő is csak egy kamasz fiú volt és nem férfi. Számára lehet, hogy egy jó vicc volt, vagy csupán egy tapasztalás, kipróbálta milyen az ha erekciója van. A kamaszlánynak ez volt a süllyesztő, nőiessége, a szexualitása megélésének területén. Mondhatni, hogy egy életre megbélyegezve érezte magát. Mivel mindez vidéken történt ott még éltek azok a normák, hogy a lánynak érintetlennek kell lennie. Ezért azt gondolta, hogy a homlokára van írva, és a külvilág leolvassa a ő szégyenét. Ettől a pillanattól csak fő lesütve járt, kelt! Szomorú volt, tekintete kiüresedett, gerince meghajolt a szégyen terhe alatt.

Szürke kisegérként élt tovább. Színeket elűzte az életéből, ruhái színtelenné váltak. Öltözködése inkább egy apácához hasonlított, később meg egy katonás fiúhoz. Nőiességnek semmi jele. Elindulva az önismeret útján, lépésről lépésre megértette, hogy csak akkor lesz szabad, ha szembenéz a fájdalmával, kiengedi a dühét, és felvállalja maga előtt a történteket. (Igen néha ki kell nyitni a ketrec ajtaját hogy kienged "Gorilládat", düh formájában. Nem lehetsz mindig jó kislány/kisfiú.) Szimbolikával végzett munka által felismerte a tudattalan üzenetét és átemelte tudatos szintre. Még nincs megoldva, még fogoly vagy! Vesd le láncaid!

Ekkor minden kitisztult. Igen, minden egyes esemény, amit megélt az utóbbi két évben, csak őt szolgálta azért, hogy elérjen ehhez a felismeréshez. Sors úgy hozta, hogy elvált, mert nem bírta tovább a társasmagányt. Miután túltette magát és elgyászolta volt párkapcsolatát, arra jutott hogy megmutatkozik a társkeresés színterén. Szerencsés volt, mivel megtanult Nemeket, mondani. Voltak segítői, volt aki a pincében tevékenykedett, és lapátolta a régi lenyomatokat, megmutatva neki, hogy igen is ott van az értékes nő eltemetve. Becsületére legyen mondva, nagyon lelkiismeretes munkát végzett. Mindezt önzetlenül. Volt aki felnyitotta a szemét, hogy Nő vagy öltözz ahhoz méltóan. (Férfi volt az illető, csak szeretett női ruhákat hordani. Jókat csevegtünk. Megmutatta a finomságot,a női ruhák élvezetét. Tudni kell, hogy soha nem találkoztunk személyesen.) Volt aki kihozta belőle a dívát. Volt aki démonian szép férfi képében jelent meg, de megtanította, hogy ha nem hívja táncra a lelket, a test semmit nem ér, igen megtanította a Nem-ek kimondását. Lehetett nemet mondani egy ilyen jelenségnek is! :) Igen köszönet nekik mindenért. Nem érzem elvesztegetett időnek. Tanulási folyamat volt.

Megtanultam: 
"Egy HÖLGY nem megy, hanem büszkén VONUL
Tiszteletére a napsugár is földre borul.
Minden férfi, ki látja, már gondolatban vétkezik
Egy HÖLGY nem jön, hanem mint KIRÁLYNŐ, ÉRKEZIK!"

Testünkben minden egyes trauma lenyomatot képez. Ennek az erőszaknak a lenyomata a bal lábfejben jelentkezett és olyan erős fájdalmat mutatott, ami szinte elviselhetetlen volt. Lelke tudta, hogyan tudja munkára fogni! Ismerte, hogy nem bírja a fájdalmat, ezért kénytelen volt lépni és megnézni azt a képet, ami megmutatja azt az én állapotot, ami akkor jött létre. Egyben láthatta ennek a hatását a mostani életére. Elmagyarázom, hogy mit jelent az, hogy ránéztem a képre. Családállítás által. Mi történik ott? Kapsz egy képet a lelked mozgásáról, szakmondatok által mozgásba lépnek az események és ez a kép megelevenedik. Természetesen emberek testesítik meg az esemény szereplőit, a szerveket és azokat a személyeket életed azon eseményéből éppen, amin dolgozol.

Végre láthatta kamasz énjének fájdalmát, szégyenét és betapadását abban a helyzetbe. Felnőtt része már bölcsebb, okosabb, tapasztaltabb részt mutatott. Lelki munka a kamasznál folyt, őt kellett kiemelni és elhozni onnan abból a helyzetből. Fájdalmas volt hallani gyerekhangon megszólaló én részt: "én még nem vagyok nő, csak annak néztek"! Mennyire igaz volt. Képzeljétek el a felnőtt éli a mindennapjait, kapcsolatait. Elég egy szó egy mozdulat, egy gesztus és tudattalanul visszacsúszik oda abba a félelmetes állapotba. Megváltozik minden egyik pillanatról a másikra. A körülötte lévők ezt nem tudják és lehet bolondnak titulálják. Pedig ez nem fedi a valóságot, csak az illető éppen küzd a saját démonjaival. Jó volt látni és szembesülni azzal, hogy a felnőtt én teljesen higgadtan és mély lelki szeretettel figyelte és óvta kamasz részét. Gyönyörűen megmutatkozott az emberi egó játszmája is. Akart, követelt, "most lépd meg, és csináld"! Szerencsére a lélek ennél BÖLCSEBB volt és megszólalt az egyik szereplő száján keresztül. "Nyugi érti, engedd megérkezni". Igen, az akkori résznek időre van szüksége ahhoz, hogy felzárkózzon, hogy megérezze a felnőtt szeretetét, bizalmát, odafigyelését. Lassan megtapasztalja mindezeket és végre hazaérkezik a saját Életébe!

Elmondhatom, a szabadság íze sugárzóan gyönyörű! Mindazoknak, akik ilyen terhek alatt élnek csak azt kívánom, hogy egyszer az életben megismerjék ezt az érzést. Nincs lehetetlen! Megtudod lépni, tedd meg magadért, gyermekedért, unokáidért. Mivel minden mindennel összefügg és ha Te most nem teszed rendbe, akkor egy későbbi generációban újból felbukkanhat a családrendszeredben. (Csöndben megjegyzem, hogy ebben a rendszerben is jelen volt az erőszak, nagyinál, anyánál és megismétlődött a lánynál is. Ő már fiút szült, akadály a rendszerben... de fiának még lehet lánya és neki már nem kell megélni ezt a tapasztalást, mivel helyre kerültek a hiányzó darabok.) Rend van! :)

Tegyél a jövő generációért, állítsd le ezt a folyamatot azért, hogy ők boldogabban éljenek! Rettegés nélkül éljék meg a Női létet, önmaguk és a hozzájuk illő  férfiak örömére.

Köszönöm, hogy velem gondolkodtál.

Kérlek ha van észrevételed oszd meg velem - velünk a blogon vagy a facebook-on.

Illetve, ha privát kérdésed van a témával kapcsolatban itt tudsz nekem írni: info@ezust-hid.hu 

Nagy Ilona Babi



Ezüst-Híd Tanoda Kft.
www.ezüst-híd.hu
Jászai Mari tér 4/B 21 kapucsengő

Családállítás 
Belső gyermek 


Érdekesnek találtad a bejegyzést? Esetleg van olyan barátod, rokonod,ismerősöd, akiről szólt, vagy hasznos lehet neki? Küld át, hogy ő is ennyivel több lehessen.

Nincsenek megjegyzések: