Ismerd meg! Ki Ő? Te vagy!

„Használd az összes előforrásodat, majd meglátod, hogy sikerülni fog. A gyerek erre azt feleli, hogy már az összeset felhasználta, mire az anya: Nem, kicsim, még nem használtad fel mindent: még nem kértél meg, hogy segítsek.”

Nem tudom, Te hogy voltál vele csecsemőként... taktikáztál? Azért, hogy ne hagyjanak el, hogy figyeljenek rád, vigyázzanak, etessenek, szeressenek. Szükségünk volt, hogy megőrizzük a kapcsolatot a bennünket gondozó személlyel. Ez annyira fontos, hogy egész életünkben kihatással van a fejlődésünkre.

Kötődéseink egy életen át elkísérnek bennünket, és meghatározzák, hogy saját felfogásunk szerint mit kell tennünk azért, hogy szeressenek és elfogadjanak bennünket. Ezért lehet, hogy másoktól függővé tettük az életünket, és elfelejtettünk, vagy nem is tanultunk meg Nemet mondani.

Hagytuk, hogy mások döntsenek fejünk fölött. Mikor ez megtettük akkor alárendelődtünk, és nem vállaltunk felelősséget az életért, a döntéseinkért. Áldozat szerepbe díszelegve könnyű másokat hibáztatni a tetteinkért, cselekedeteinkért, életünk alakulásáért. Ezt felismerve, végre fel kéne fogjuk, hogy itt az idő kilépnünk az áldozat szerepből, és felelősséget vállaljunk, Magunkért!

Hogy tudjuk megtenni?
Teret engedünk az érzelmeknek, érzéseknek, érintésnek és megtaláljuk a bennünk élő gyermeket.

Hogy találod meg a benned élő gyermeket?
Próbálj ki egy tapasztalást, ami segít, hogy elindulj és megkeresd a módját Önmagaddal - azaz a belső gyermekeddel - való találkozásra és munkára.

Nem könnyű munka, mert ameddig nem sírod el a kicsi fájdalmát, szomorúságát, hiányát, félelmét, nem megy. Hibázhatsz, tévedhetsz! Na és? Kezded újra!

Ki mondja meg, hogy mi a jó, vagy mi nem jó neked! Mindig van lehetőség nevetni magadon, és újra kezdeni mindent!

Tehát ott tartunk, hogy gyakorlat:

Kérlek keress egy gyermekkori képet 0-15 éves korig, de legjobb ha 0-6 éves kori képet részesítsz előnybe! Ha nincs képed, akkor vedd a kispárnát és tedd magad elé, ez fogja a fényképet helyettesíteni, kipróbálhatod mindkettővel. Hagyj időt magadnak, hogy rá tudj hangolódni, legjobb ha egyedül vagy, senki nem zavar, mert így teret adhatsz az érzéseidnek.

Vajon, mondtad valaha ennek a részednek, hogy mennyire Szereted? Mennyire fontos neked! Mikor köszönted meg neki, hogy kibírta azt a sok nehézséget amin keresztül ment gyerekként.

Lehet, hogy látni fogod a szemében a szomorúságot a magány miatt, meg nem értettség miatt. Látod, hogy mennyire egyedül volt, félt, és senki nem figyelt rá. Nem volt kihez oda forduljon és segítséget kérjen, mert nem figyeltek rá, nem volt fontos senkinek.

Nem lehetett gyerek, nem lehettek álmai, mert neki már 6 évesen úgy kellett gondolkodni, mint egy felnőttnek. Mert neki kellett vigyázni a testvéreire, és nem játszhatott. Nem szólalhatott meg, mert akkor csak baj lett volna, észre veszik és kikap, mert részeges apja szeme elé került, vagy ideges anyja lába elé. Kinevették, mert nem tudott annyit mint a környezete, mert nem voltak olyan ruhái, mint a többi gyermeknek.

Ha előtörnek a régi sérelmek, fájdalmak, hagyd, hogy jöjjenek. Érezd meg, hogy mi fájt ennek a kisgyereknek a legjobban. Hagyd, hogy megmutassa neked, miért szakadt meg a kapcsolatotok. Mikor felejtetted el, hogy ő létezik. Mikor zártad őt egy fiókba. Mikor száműzted azért, hogy túléld a túlélhetetlent, hogy életben maradj!

Simogasd meg, és mond meg neki, hogy Szereted! Mennyire sajnálod, hogy elfelejtkeztél róla.

Ha forrong benned a düh és a sértettség, akkor add ki nyugodtan! Sírhatsz, üvölthetsz, csapkodhatsz, hisz 25, 30, 45, 50, 55 év fájdalmát éled meg, és engeded szélnek. Egy idő után azt érzed, hogy csillapodik minden, megnyugszol.

Biztosítsd kicsi Énednek, hogy most már mindig itt leszel neki! Emberek jönnek és mennek az életetekben, de Te mindig itt leszel, és soha nem fogod elhagyni! Mindig figyelsz rá, megvéded, és szeretni fogod! Ettől a pillanattól, nincs egyedül.

Nézz rá! Látni fogod, hogy ő nem haragszik Rád! Nagyon régóta várta a pillanatot, hogy érte gyere. Ö maga a Szeretet.

Itt kezdődik az önszeretet, és elfogadás. Ha ezt magad iránt meg tudod tenni, akkor könnyen megy a külvilág felé is! Akkor könnyen tudsz mások felé fordulni, és megérteni őket, hisz megértetted, és szereted azt a személyt aki a legközelebb áll hozzád, és az Te magad vagy.

Akkor tudsz kapcsolódni, és meg is maradni egy kapcsolatban, mert már nem kell félned, hogy elhagynak. Saját magad szülője lettél! Nem kell arra várnod, és követelned, hogy anya tegye, vagy figyeljen rád. Innen nincs nyavalygás, ott vagy Te magadnak.

Mondd el neki, hogy ő egy Hős, mert megszületett! Egy csoda, mert mindezt túlélte, és életben maradt. Mond el neki, hogy Szereted!

Mondd el neki, hogy nem akarod meg nem történtté tenni a múltat és elásni!

Itt kezdődik az Élet! A saját Élet!

Köszönöm, hogy velem gondolkodtál. Kérlek ha van észrevételed oszd meg velem - velünk a blogon vagy a facebook-on. Illetve, ha privát kérdésed van a témával kapcsolatban itt tudsz nekem írni: info@ezust-hid.hu

Nagy Ilona Babi
Ezüst-Híd Tanoda Kft.

www.ezüst-híd.hu
Jászai Mari tér 4/B 21 kapucsengő

Családállítás
Belső gyermek

Érdekesnek találtad a bejegyzést? Esetleg van olyan barátod, rokonod, ismerősöd, akiről szólt, vagy hasznos lehet neki? Küldd át, hogy ő is ennyivel több lehessen.

Nincsenek megjegyzések: