Engedély a megérkezésre

Abortusz vagy élet?
Mikor elindultál a létbe, lehet hogy nem vártak, nem akartak, mégis megfogantál vagy fogantatok. Észrevették, hogy létezel. Valaki úgy dönt, hogy jobb lenne ha nem érkeznél meg, ezért lépéseket tesz. Áldását adja az abortuszra. Te átvered és annyira elbújsz, hogy nem vesznek észre. Életben maradsz. Egy nagy hátizsákkal, amire az van írva: nincs jogod a "Létezéshez"! Nincs jogod az "Élethez". Nem egyedül vagy ezzel a sorssal, több más helyzetből érkező társad is szenved a megérkezés hiányától.

Ők azok, akinek a szülei komolyan fontolgatták az abortusz esélyét és utolsó pillanatban mégis úgy döntenek, hogy maradhat. Vagy elvetették a testvérét / testvéreit. Vagy akinek az iker testvérét elvetették, de ő elbújt és így életben maradt. Mesterséges megtermékenyítésnél, ha magzat csökkenést végeznek, mert túl sokan fogantak meg. Ha ikerként indultak és az egyik nagyon korai stádiumban elment.

Az ilyen embereknek Bűntudatuk van az élettel szemben, és a meghalt testvérekkel szemben. Nem engedhetik meg maguknak az életet. Sokszor igazolást keresnek arra akik, és sűrűn kérnek bocsánatot a létezésükért. "Bocsánat, hogy élek és létezem." Önbizalom hiányosak, ambivalens és feszült viszonyuk van a szüleikkel és környezetükkel. Bizalmatlanok, mivel már magzatként megtapasztalták, hogy nem bízhatnak senkiben. Egzisztenciális félelmek jellemzik őket. Nehezen tudnak elköteleződni, óvakodnak a gyerek vállalástól.

Csillagszemű könnyen fogant. Anyukája szerint várt gyerek volt. Csak éppen egy másik férfi szentelt neki figyelmet, ez a férfi tartotta az anyába a lelket, sétált vele, beszélgettek, nevetgéltek, talán meg is dicsérte gömbölyödő pocakját. Férje másik városban dolgozott, és csak hétvégén találkoztak. Az anya sokszor eljátszott a gondolattal, mennyire jó lenne ha ez a férfi lenne a gyereke apja.

Külvilágban az látszott, hogy mennyire boldogan várja a gyermekét. Bent a mélyben, az a kis magzat azt érezte, hogy őt nem várják, mert anya sokkal boldogabb lenne azzal a férfival kinek az oldalán nevetgél. Anyának nincs mit tennie mert ő már úton van, s nagy szégyen lenne ha elválna. Lehet, hogy az elején az anya eljátszott a gondolattal mennyire jó lenne ha elvetetné, de ezt még magának sem vallaná be, mert akkor összetörne saját magáról alkotott fiktív képe.

Így Csillagszem, sosem kapott engedélyt az életre. Anyja szeretetéért mindig keményen kellett teljesítenie azért, hogy elkerülje az indulatait, a dühét, és a fizikai fenyítéseket. Az anya akkor örült ha gyermeke, netán valami oknál fogva alul teljesített valamiből, mert ekkor eljátszhatta a színdarabot, ami a gyerek tudattalanul nagyon jól ismert. Viselkedésével, és test beszéddel megtanította gyermekének, hogy ő egy senki, nincs joga semmihez. Szavakkal eljátszotta a megértő anyát. Ez a gyermek megtanult nagyon hatékonyan, férfiatlanul, szinte női energiákkal működni.

Felnőtt korban elkezdet válaszokat keresni arra, hogy miért annyira fájdalmas számára a férfi lét, hogy mit is jelent egyáltalán férfinak lenni, mik is azok a férfi szerepek, hogy miért van annyi harc a párkapcsolataiban.

Felismerte, hogy a MEGÉRKEZÉSSEL kapcsolatos alapvető bizalmatlansága uralja az életét. Párkapcsolati problémáit a kötődéstől való félelem okozza, ezért választott nagy szabadságigenyű és elköteleződéstől menekülő nőket, akik még bele is rúgtak, úgy ahogy az anya tette annak idején mikor hibázni próbált, vagy nem teljesített gyerekként. Olyan kínzókat talált, akik éreztették vele hogy Ő a keserűségük forrása, Ő a bűn bak, aki csak azért van , hogy akadályozza és boldogtalanná tegye Őket.

Ezért lett Csillagszem, bizalmatlan, menekülő, kishitű.

Csillagszem sokat járt családállításra. Látta mások szenvedéseit, kínjait és rájött, hogy mindenki más "csomaggal" születik. Rájött, hogy azok, akik többnek próbálják mutatni magukat nála, legalább olyan nehéz sorsot hoztak magukkal és az csak álca, hogy ők "erősebb egyéniségek". Csillagszem tudta, hogy erőssé csak akkor válhat, ha meg meri mutatni a hibáit, ki meri mutatni az érzelmeit. De nem volt kitől megtanulja. Szülei, bár rossz volt a házasságuk, sosem veszekedtek előtte, vagy ha néha mégis, nem látta őket kibékülni. Apja folyton okoskodott, ki milyen, mit hogy kell csinálni, és az egyetlen érzelem, amit tőle látott az a felé irányuló düh volt. Anyja óvta mindentől, mindenkitől, így nem tanulta meg kezelni az indulatokat, érzelmeket, kritikát, dicséretet sem. Nem akart olyan lenni, mint az apja, ezért dühét is elfojtotta.

Csillagszem érezte hogy egy idő után a családállítással nehezen halad. Ahelyett, hogy megélte és befogadta az ott látott képeket, okoskodni kezdett ő is. Tudta, hogy az érzelmei nélkül már nem tud tovább haladni, ezért elment autogén tréningre. A csoport segített neki megnyílni, kiadni a dühét a szülei, volt barátnői és mindenki más felé. 15 év után újra tudott szerelmet érezni és fájdalmat is. Megnyugodott, hogy nem rontott el semmit és tudja, hogy nem felelős senkiért. Megtanult kiállni a véleménye mellett és újra kezdett nevetni és bízni magában. Újra kezdtek hatni a családállításon látott képek.

És amikor tegnap megkérdezték tőle, hogy "annyit jártam már családállításra, de még legalább 20 dologra kéne állítanod, vége lesz-e ennek valaha?" - akkor csak annyit mondott: Igen.

A múltját nem tudta megváltoztatni de felismerte a sebzettségre adott reakcióit, és felülírta azokat. Jelen pillanatban, halad egy olyan párkapcsolat felé, ahol talán igent is tud mondani, és maradhat végre.

Engedélyt ad magának a megérkezésre. És aki akar, jöhet vele :)

Köszönöm, hogy velem gondolkodtál.

Kérlek ha van észrevételed oszd meg velem - velünk a blogon vagy a facebook-on.

Illetve, ha privát kérdésed van a témával kapcsolatban itt tudsz nekem írni: info@ezust-hid.hu 

Nagy Ilona Babi



Ezüst-Híd Tanoda Kft.
www.ezüst-híd.hu
Jászai Mari tér 4/B 21 kapucsengő

Családállítás 
Belső gyermek 


Érdekesnek találtad a bejegyzést? Esetleg van olyan barátod, rokonod,ismerősöd, akiről szólt, vagy hasznos lehet neki? Küld át, hogy ő is ennyivel több lehessen.

Nincsenek megjegyzések: