Láthatatlanságtól a létezésig

Tündér kilyálynő

Évekkel ezelőtt, felkértek egy előadás megtartására. Ezt az előadást nőknek-nőkről szervezték. Két nap leforgása alatt a résztvevők sok szép és hasznos dolgot tanulhattak. Gondosan kitértek az öltözködési, smink, mozgás, fotózási, viselkedési tanácsokra. Mivel a rendező hitt a lélek létezésében, ezért erről az oldalról is megmutatta a női létet.

Sajnáltam őket, mivel az én előadásom a családrendszerből hozott minták, sérülések hatásait mutatta meg. Mit ne mondjak a szépen kisminkelt arcokat kicsit kikezdték a könnycseppek. Itt találkoztunk azzal a lánnyal akinek a fejlődéséből bemutatok egy részletet. Jó két éve történt. Azóta sokat dolgozott magán, kisebb nagyobb kihagyásokkal. Volt amikor családállítottunk, belső-gyermekeztünk, vagy éppen a gondolatokat boncolgattuk. Igen, lehetett dühös, fájhatott, sírhatott és egyre többet nevethetett. Mondhatom, hogy ma megkoronázta az elmúlt időszakot. Nagyon büszke voltam rá és egy kicsit magamra is. Sikerült hidat húzni és a fájdalomból, dühből, szeretet lett. Önmaga szeretete és elfogadása. Igen megcsinálta, nem csak kinézetre, hanem minden szinten felnőtt a feladathoz, felelősséget vállal az Életéért!

Menet közben sokszor rezgett a léc, hogy feladja. Nagy volt a nyomás. Szülők és nagyszülők védték a saját elképzeléseiket, berögözött sémákat. A lány meg védte az álmait! Álmai által nyílt a világ: férjhez ment, boldog, és szabad! Férje nagy segítője és támogatója is egyben. Mindketten dolgoztak. Mikor az egyik elfáradt a másik megfogta a kezét és húzta, azután cseréltek. De egyre többet nevettek és látszott, hogy léteznek. Ezt mesterfokra emelték, mivel javult az élethez, magukhoz való hozzáállásuk. Nem csak magukat építették fel, hanem egy saját vállalkozást is. Mondhatni ez lett a hivatásuk. Életük ezen területén is szabadok. Nincs főnök, nincs kit hibáztatni! Ellenben van felelősség vállalás, munka, hívatás, boldogság, szépség, kreativitás, élet!

Miért vagyok boldog?

Azért mert megadatott, hogy végig kísérhettem a folyamatot. Fájdalmakat láttam, egy gyerek fájdalmait. Ennek a gyereknek nem volt gyermekkora. Úgy anya, mint nagyanya, meg nem élt életét, meg kellett volna valósítania. Nem ment, kicsi, fáradt, elhagyatott és szeretetre vágyó kis lény volt. Nagyon szépen kibontakoztak a transzgenerációs problémák ennél a rendszernél. Mindent, amit a nagyi nem élhetett/érhetett el a háború miatt azt az unokán akarta számon kérni. Anya meg nem volt fontos a nagyi számára. Az egész történet egy habos fátyol alá volt burkolva. Szerették egymást mindaddig, amíg az volt amit a másik fél elképzelt. Senkinek nem volt szabad akarata. Mindig valaki akart valamit és elvárta, hogy a másik megtegye helyette és ezzel a nagyit szolgálták. Mindig erőn felül teljesíteni, mert ha nem így van, akkor kitagadnak és jaj, akkor mi történik. A lány számára ez maga volt a pokol. Még akkor is ha a szeretet és a hit mögé volt csomagolva. Gyerekként fiús frizura és ugyanilyen ruhák, nem volt szabad kislányként létezni. Ezzel a szülői hozzáállással megfosztották a kislányt attól, hogy elfogadja azt, hogy KISLÁNY vagyok! Ezzel elvették női identitását, érzelmeit. Befordulva, némán, leszegett fővel élte a mindennapjait. Megértette a saját családjában szereplő nők életét, viselkedését, azonosulását a másikkal, fájdalmaikat, veszteségeiket. Ezáltal a fájdalom és a düh szeretetté változott. Megharcolt a saját és a családból hozott démonokkal. Ha kellett a mélybe ereszkedett és újjászületett mint egy főnix madár. Ment tovább, volt kitartás és akarat az álmai iránt!

Visszaadta a "női klán" érzelmeit, létét, fájdalmait, hitét, a női lét értelmét. Most csak rajta múlik, hogyan tovább! Gratulálok "Tündérkirálynő". Egy élmény volt kísérni téged. Köszönöm.

Azt mondom, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen ember.
Köszönöm, hogy velem gondolkodtál.

Kérlek ha van észrevételed oszd meg velem - velünk a blogon vagy a facebook-on.

Illetve, ha privát kérdésed van a témával kapcsolatban itt tudsz nekem írni: info@ezust-hid.hu 

Nagy Ilona Babi



Ezüst-Híd Tanoda Kft.
www.ezüst-híd.hu
Jászai Mari tér 4/B 21 kapucsengő

Családállítás 
Belső gyermek 


Érdekesnek találtad a bejegyzést? Esetleg van olyan barátod, rokonod,ismerősöd, akiről szólt, vagy hasznos lehet neki? Küld át, hogy ő is ennyivel több lehessen.

Nincsenek megjegyzések: