Játsszunk párkapcsolatosdit! Ki legyek, a szerelmed vagy az anyád/apád?

Bölcsőtől a koporsóig sokféle szerepkörbe kerülünk. Családon belül vagyunk csecsemők, kisdedek, gyerekek, kisfiúk, kislányok, kamaszok, szerelmesek, házasok, férjek, feleségek, apák, anyák, nagymamák, nagypapák, ezen kívül még vagyunk vezetők, munkatársak, gyülekezet tagok, párttagok, barátok, szomszédok, beteg társak, és nem utolsó sorban egy nemzet tagjai is.

Sok párkapcsolat azért megy tönkre, mert a feleség nem jól játssza az anya szerepét. Mikor szerelmes lett ő azt gondolta. hogy a szerelmes társ szerepére szerződik, és nem a megértő anya szerepre. Kezdetben fogalma sem volt, hogy a drága párjának az anyjának is kell lennie, nem csak a szerelmének. Mondjuk, hogy szegény nő elkezdi játszani a nagyon jó anya szerepet, még mindig nem biztos, hogy megmarad a kapcsolat.

Miért?

Mert a társának az anyukája nem állt a helyzet magaslatán a szeretet adásban, és ez a minta beéget a fiú lelkébe. Szegény nő hiába tesz bármit, mert a mintát nem tudja feloldani.

Fordítva is így van!

Lányok az apjuktól várják el a feltétel nélküli szeretetet, és elfogadást. Nagyon gyakran a párkapcsolatainkban hatalmas harcot vívunk egymás gyermekkorával. Azzal az emberrel, aki hordja magában a zavaros anyaképet / apaképet, azzal nem lehet felnőttként számolni, mert vissza csúszik arra a szintre ahol a sérülés érte. Ezért nem ért a felnőttek nyelvén. Egy ilyen társ lehet bárki: vezérigazgató, üzletvezető gyári munkás, tanárnő, háziasszony, sofőr, utcaseprő. Mikor gyermeki szintre csúszik, akkor elkezd gügyögni a társának, mint egy kisgyerek.

Mit tehet ilyenkor a társ?

Attól függ mennyire szereti a párját. Felnőni helyette nem tud, és nincs is értelme. De sok szeretettel és alázattal meg tudja menteni társát a gyermekkorától.

Odafigyelés, megértés, szeretet, dicséret, hasznosan eltöltött idő, érintés, ajándékozás. Az adás és elfogadás harmóniájára különösen ügyelnie kell annak, aki jó párkapcsolatot szeretne. Az egyensúly felborulása ugyanis a veszekedések egyik fő oka. A sikeres párkapcsolat feltétele, hogy csak annyit adjunk, amennyit a másik el tud fogadni. És annyit fogadjunk el, amennyit a másik adni tud. Ha a társban tudatosul az elintézetten múlt, akkor egy következő életszakaszba tud lépni, ami a felnőttkor, és végre el tudja hagyni a követelőző durcás gyerek szerepét, végre felnőttként szerethet.

Minden fent említett szerepünk a szeretetnek egy iskolája. Mivel a szeretetet csak a másik emberen keresztül lehet megélni, ezért nem egy magán dráma, így módunk van arra, hogy másnak segítsünk a saját baját megoldani, és ezáltal Mi is gyógyulunk.

Csak rajtad áll! Csinálod, vagy elmenekülsz. Ismerd fel, lépj egy lépést a megoldások felé. Belső gyermek tréning sokat segíthet ennek megértésében, és működtetésében.


Köszönöm, hogy velem gondolkodtál.

Kérlek ha van észrevételed oszd meg velem - velünk a blogon vagy a facebook-on.

Illetve, ha privát kérdésed van a témával kapcsolatban itt tudsz nekem írni: info@ezust-hid.hu 

Nagy Ilona Babi



Ezüst-Híd Tanoda Kft.
www.ezüst-híd.hu
Jászai Mari tér 4/B 21 kapucsengő

Családállítás 
Belső gyermek 


Érdekesnek találtad a bejegyzést? Esetleg van olyan barátod, rokonod,ismerősöd, akiről szólt, vagy hasznos lehet neki? Küld át, hogy ő is ennyivel több lehessen.

Nincsenek megjegyzések: