Bennünk élő gyermek hiány, vagy sérülései.

Hajlamosak vagyunk elveszni a mindennapi teendők közepette és nem figyelünk belső irányítónkra, mellőzzük őt. Ilyenkor történik az, hogy jön egy krízis helyzet, egy bukás, nehézség, baleset, betegség, ami tartós boldogtalanságot okoz. Mindez azért történik, hogy lecsendesedjünk és befele figyeljünk. Ilyenkor ismét felvesszük a kapcsolatot belső irányítónkkal. Tudod ki ez a belső irányító?

Mondhatod, hogy ez hülyeség, nem is létezik, vagy nem találkoztál még vele. Ez így nem állja meg a helyét. Mivel életed első pillanatától ott van veled, ő a benned élő belső gyermeked. Ott van veled, súg neked azért, hogy elérd életed célját és megéld küldetésed a létben.

Amikor figyelmen kívül hagyod a megérzéseidet, intuíciódat, akkor a külvilágban megjelenik egy visszatérítő erő a fent említett formákban. Ezáltal megtanulsz a vágyaidra figyelni és a megérzéseidre összepontosítasz, kizárva a külvilág által elvárt megfelelési kényszereket és játszmákat.

Nem kell megvárni míg felüti a fejét a krízis állapot. Tanulj meg tudatosan figyelni belső gyermekedre! Ezáltal a belső vágyaidra figyelsz és megvalósítod ezeket. Megszűnik a kinti kényszerítő nyomás, mert összekapcsolódtál valódi gyermeki éneddel.

Az élethez szükséges a játék, a humor és a jó közérzet. Mindezt életre keltheted a benned élő gyermekre figyeléssel és elfogadással. Ha a benned élő gyermek rendben van, akkor a spontaneitást, szabadságot és a képzelet szárnyalását éled meg. Ha mindezt kalitkába zárod, akkor felnőttként pótjátékokhoz fogsz nyúlni ( minél több pénz, minél nagyobb autó, meg ház, minél több diploma...stb.). "Az nyer, akinek halálakor a legtöbb játéka van"... de ez egy gyilkos játék. Ahhoz, hogy érettek legyünk, vissza kell nyernünk gyermekkorunk játékosságát.

Ha a játékosság nincs jelen, akkor felnőtt korban megjelenik a túlzott pedantéria. Figyeld meg, mennyire tudsz cselekedni, kérni a mindennapokban. Mennyire tudod kifejezni az akaratodat, arra figyelve, hogy igazán kérés és nem követelés legyen.

"Lelkünk az akaratunk révén próbál megnyilvánulni!" A játék, a létezés motorja. Ha nem játszunk, megtiltjuk magunknak, hogy létezzünk.

Felelősséget vállalsz magadért?
Figyeld meg felelősség vállalásod mechanizmusát: áthárítod másokra a felelősséget? Projektálsz? "Azért nem csináltam meg, mert nem emlékeztettél... A főnök a hibás, mert nem mondta... Nem figyeltem eléggé, ezért történhetett... Nem vagyok képes rá..."

Felismerted magadban a sérült gyermeket?
Ha igen, akkor itt az ideje, hogy felkeress egy belső gyermek csoportot. Megszüntesd a téves képzeteket, hogy "ilyennek kell lennem; ezt kell tennem azért, hogy elfogadjanak, szeressenek, tiszteljenek, elismerjenek, figyeljenek rám."

Ha megtanulod tisztelni a benned élő gyermeket, akkor mindezeket nem a külvilágtól várod el, hanem tudod, hogy ott van benned. Mert Te egyedi vagy és megismételhetetlen, szeretni való és értékes vagy!

Köszönöm, hogy velem gondolkodtál.

Kérlek ha van észrevételed oszd meg velem - velünk a blogon vagy a facebook-on.

Illetve, ha privát kérdésed van a témával kapcsolatban itt tudsz nekem írni: info@ezust-hid.hu 

Nagy Ilona Babi



Ezüst-Híd Tanoda Kft.
www.ezüst-híd.hu
Jászai Mari tér 4/B 21 kapucsengő

Családállítás 
Belső gyermek 


Érdekesnek találtad a bejegyzést? Esetleg van olyan barátod, rokonod,ismerősöd, akiről szólt, vagy hasznos lehet neki? Küld át, hogy ő is ennyivel több lehessen.

Nincsenek megjegyzések: